Nissan atteiksies no pikapa Titan 2

 

Foto: Nissan

iAuto | 1.jūlijs 2022 11:48

Nissan varētu pārtraukt lielā pikapa Titan ražošanu, aizstājot to ar jaunu elektriskās piedziņas modeli, uzskata autobūves eksperti.

Nissan aprēķins pārdot katru gadu aptuveni 100 tūkstošus pikapa Titan eksemplāru, nav piepildījies, tādēļ tuvākajos gados to varētu noņemt no konveijera un aizstāt ar jaunu videi draudzīgāku modeli, raksta Automotive News Europe.

Nissan Titan ieradās 2003.gadā, kā alternatīva lielajiem amerikāņu pikapiem no Ford, Chevrolet un GM. Japāņu ražotājs cerēja uz lieliem panākumiem, plānojot pārdot ap 100 000 eksemplāru, galvenokārt Ziemeļamerikas tirgū, taču maksimums, ko iespēja Titāns, bija 87 tūkstoši 2005.gadā.

Pēc tam pieprasījums sāka kristies, neraugoties uz pilnīgi jauno modeli 2016.gadā, līdz pērn tā noiets saruka līdz 27 tūkstošiem. Tas ir niecīgs daudzums, ja salīdzina ar amerikāņu veikumu: 726 000, 569 000 un 519 000, ko 2021.gadā sasniedza attiecīgi Ford F-sērija, Ram un Chevrolet Silverado.

Automotive News Europe eksperti ir pārliecināti, ka Nissan neieguldīs līdzekļus trešās paaudzes izstrādē, novirzot tos uzreiz jauna elektriskās piedziņas pikapa projektam.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
darklight 1.jūlijs 2022 20:22
1 0 Atbildēt

Kas tas par bezjēdzīgu rakstu? Kāds kaut kur kaut ko uzskata, ka kāds kaut ko darīs vai nedarīs. Kāda no šitā savārstījuma bija jēga?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti