Lada Ņiva varēja būt arī Geizer, Rosa vai Tuman 2

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/lada_russia

iAuto | 3.jūlijs 2022 8:31

Kad 1974. gadā AvtoVAZ jaunumam vajadzēja izvēlēties nosaukumu, Ņiva nebūt nebija vienīgais variants.

Lada Ņiva (tagad Ņiva Legend) piedzima pirms 45 gadiem. VAZ-2121 ilgu laiku bija teju vienīgais Krievijas lielākā autoražotāja modelis, kas līdztekus skaitļu indeksam ieguva īsu un viegli iegaumējamu nosaukumu – Ņiva.

Tā gan varēja nebūt, jo iesniegto priekšlikumu skaitā bija arī Гейзер (tulkojumā no krievu val. geizers), Роса (Rasa), Гамма (Gamma), Вираж (virāža) un pat Туман (Migla). Nosaukumu Нива (Druva) ieteica dizaineris Valērijs Semuškins, taču tūdaļ uzradās kritiķi, atgādinot, ka ar tādu nosaukumu tiek ražots labības kombains, uz ko speciālists norādīja, ka “par kombainu visi aizmirsīs, bet mašīna paliks”.

Zināma arī cita leģenda, proti – nosaukums Ņiva radies saliekot kopā galvenā konstruktora bērnu vārdu – Natālija, Irina, Vadims un Andrejs pirmos burtus.

Lai nu kā, bet dizainerim izrādījās taisnība – Ņiva bez lielām tehniskām un vizuālām izmaiņām tiek ražota vēl tagad. Tiesa, sakarā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā un tam sekojošām sankcijām modeļa ražošana uz laiku pārtraukta.

Jaunākā informācija liecina, ka AvtoVAZ izgatavojis pirmos “”vienkāršotās” Ņiva eksemplārus. Šādai Ņiva versijai nav ABS un drošības spilvenu. Tiek ziņots, ka sērijveida ražošana startēs jūlijā.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Nja 4.jūlijs 2022 8:04
2 0 Atbildēt

Kādēļ te kāds vēl joprojām raksta par okupantu auto izstrādājumiem?

Opis 4.jūlijs 2022 9:41
1 0 Atbildēt

Nu ko, utainie bļaustījās: "Možem povtariķ, možem povtariķ", nu vot i dabļaustījās, brauks ar Ņivu oriģinālajā izpildījumā, kāds bija pirms 45.gadiem. Atgriezīsies pagātnē un baudīs komunizmu bez ABS, bez SRS, bez kondiškas un elektriskajiem logiem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti