Lada Ņiva varēja būt arī Geizer, Rosa vai Tuman 2

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/lada_russia

iAuto | 3.jūlijs 2022 8:31

Kad 1974. gadā AvtoVAZ jaunumam vajadzēja izvēlēties nosaukumu, Ņiva nebūt nebija vienīgais variants.

Lada Ņiva (tagad Ņiva Legend) piedzima pirms 45 gadiem. VAZ-2121 ilgu laiku bija teju vienīgais Krievijas lielākā autoražotāja modelis, kas līdztekus skaitļu indeksam ieguva īsu un viegli iegaumējamu nosaukumu – Ņiva.

Tā gan varēja nebūt, jo iesniegto priekšlikumu skaitā bija arī Гейзер (tulkojumā no krievu val. geizers), Роса (Rasa), Гамма (Gamma), Вираж (virāža) un pat Туман (Migla). Nosaukumu Нива (Druva) ieteica dizaineris Valērijs Semuškins, taču tūdaļ uzradās kritiķi, atgādinot, ka ar tādu nosaukumu tiek ražots labības kombains, uz ko speciālists norādīja, ka “par kombainu visi aizmirsīs, bet mašīna paliks”.

Zināma arī cita leģenda, proti – nosaukums Ņiva radies saliekot kopā galvenā konstruktora bērnu vārdu – Natālija, Irina, Vadims un Andrejs pirmos burtus.

Lai nu kā, bet dizainerim izrādījās taisnība – Ņiva bez lielām tehniskām un vizuālām izmaiņām tiek ražota vēl tagad. Tiesa, sakarā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā un tam sekojošām sankcijām modeļa ražošana uz laiku pārtraukta.

Jaunākā informācija liecina, ka AvtoVAZ izgatavojis pirmos “”vienkāršotās” Ņiva eksemplārus. Šādai Ņiva versijai nav ABS un drošības spilvenu. Tiek ziņots, ka sērijveida ražošana startēs jūlijā.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Nja 4.jūlijs 2022 8:04
2 0 Atbildēt

Kādēļ te kāds vēl joprojām raksta par okupantu auto izstrādājumiem?

Opis 4.jūlijs 2022 9:41
1 0 Atbildēt

Nu ko, utainie bļaustījās: "Možem povtariķ, možem povtariķ", nu vot i dabļaustījās, brauks ar Ņivu oriģinālajā izpildījumā, kāds bija pirms 45.gadiem. Atgriezīsies pagātnē un baudīs komunizmu bez ABS, bez SRS, bez kondiškas un elektriskajiem logiem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti