Vācija samazinās atbalstu elektroautomobiļu iegādei 13

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 27.jūlijs 2022 11:58

No nākamā gada atbalsts elektroautomobiļu pircējiem Vācijā samazināsies, bet uzlādējamo hibrīdauto pircējiem to atcels.

Vācijas valdība vienojusies par jauniem subsīdiju noteikumiem elektromobiļu iegādei, ziņo izdevums "Handelsblatt", atsaucoties uz valdības aprindām. Subsīdiju paredzēts būtiski samazināt vēlākais no nākamā gada, piemēram, agrāko 6000 eiro vietā pircējs cenu kategorijā līdz 40 000 eiro varēs atgūt tikai 4500 eiro. Dārgāku elektroautomobiļu pircēji pretendēs uz 3000 eiro, bet cenu kategoriskai virs 65 000 eiro atbalsta joprojām nebūs.

Jau no nākamā gada varētu sekot vēl viens samazinājums, proti, cenu kategorijā virs 45 000 eiro atbalsta nebūs, cenu kategorijā līdz 45 000 eiro tas saruks līdz 3000 eiro.

Uzlādējamo hibrīdauto pircēji vēl šogad tiek atbalstīti ar 4500 eiro, bet no nākamā gada tiem jāpaliek bešā.

Likuma izmaiņas neattieksies uz dienesta vai komerctransportlīdzekļu pircējiem – tur atbalsts joprojām pilnā mērā arī attiecībā uz elektrificētajiem automobiļiem. 

Par to, ka Vācijas valdība savus zaļo transportlīdzekļu pircējus neatbalstīs mūžīgi bija zināms arī agrāk – iepriekš noteiktā vienošanās paredzēja, ka finansējums jāturpina tikai līdz 2,5 miljardu eiro kopsummas izmaksāšanai.

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
felix65 27.jūlijs 2022 19:38
44 3 Atbildēt

Uz nodokļu maksātāju rēķina atbalsts nav jāpiešķir nevienam. Mums gadiem tika dzīta galvā tirgus ekonomika, bet te pēkšņi bāc! un sāk maksāt subsīdijas visnetīrāko auto pasaulē izstrādātājiem un ražotājiem. Tas farss ir domāts lai bagātajiem, kuri tā pat var tos auto nopirkt sev kā spēļmantiņas, izdabāt, bet galvenais ir ekofašistu, aiz kuriem stāv noteiktas personas, kas vēlas tirgus pārdali, skaļā bļaušana. Parasti lielos bļāvējus apklusina ar dūres sitienu. Laiks jau, citādi viņi galīgi visu izķēzīs. Jaunatnei jau ir ielīduši galvās kopā ar pideriem.

es 27.jūlijs 2022 21:02
34 1 Atbildēt

Nākamais solis, maksās par elektrību pēc pilnā tarifa! Labs veids kā appist tautu. Pārdevi savu uzticamo dīzelīti, še tev dotētā eļektrička, bet tagad mēs atcelsim visus bonusus un varēsi jāties mūsu vada galā!

HE 28.jūlijs 2022 9:11
27 2 Atbildēt

Nākamais būs ceļa nodoklis, jo EV ir smagāks , līdz ar to ceļu bojā vairāk...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti