Ķīniešu Tesla Model S konkurents tēmē uz Eiropas tirgu 4

 

Foto: BYD

iAuto | 9.augusts 2022 5:08

Ķīnas koncerns BYD 2022.gada rudenī sāks piedāvāt savus elektroautomobiļus arī Eiropas tirgum. Tie ir vairāki modeļi, tostarp Tesla Model S līdzīgais flagmanis Han.

Ķīnas uzņēmums BYD ražo dažādu tehniku: kravas automobiļus, autobusus, vilcienus, viedtālruņus, datorus un daudz ko citu, ieskaitot elektroautomobiļus un to baterijas. No šī gada rudens tas plāno palielināt savas aktivitātes arī Eiropas tirgū, kā vienu no saviem piedāvājumiem virzot gandrīz piecus metrus garo flagmani Han.

Han ir luksuss klases sedans ar kupejveidīgu dizainu, kas izstrādāts bijušā  Alfa Romeo, Audi un Lamborghini speciālista, vācieša Volfganga Egera vadībā. Automašīna komplektēta ar ciparu mērinstrumentiem un 15,6 collu skārienekrānu multimedijiem. Dažas funkcijas, piemēram, automātisko parkošanās sistēmu, braukšanas programmas vai audio iekārtas skaļumu, var vadīt, izmantojot pogas un vadības ierīces centrālajā konsolē.

BYD Han būs pieejams ar vienu motoru un priekšējo riteņu piedziņu vai divu motoru variantā ar visu riteņu piedziņu. Pirmajā gadījumā sedana jauda būs 241 Zs (350 Nm), otrā – 510 Zs (700 Nm), savukārt ieskrējiens līdz simtam aizņem attiecīgi 7,9 un 3,9 sekundes.

Abos modeļos BYD uzstādīja vienu un to pašu litija dzelzs fosfāta akumulatoru, kas pēc Ķīnā apstiprinātas mērījuma metodikas un atkarībā no modeļa nodrošina gaitas rezervi līdz pat 715 kilometriem.

BYD Han atbalsta uzlādi ar maksimālo jaudu līdz 120 kW un var savu bateriju uzpildīt no 30 līdz 80 procentiem aptuveni pusstundas laikā, savukārt iebūvētā maiņstrāvas ligzda ļauj automobili izmantot arī kā enerģijas avotu dažādām elektroierīcēm.

Ķīnas tirgū BYD Han cena, atrēķinot valsts subsīdiju, ir 269 800 un 288 600 juaņas attiecīgi par FWD un AWD versiju, kas pārrēķinot pēc pašreizējā kursa būtu aptuveni 39 200 un 41 950 eiro.

  

 

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vpzd 9.augusts 2022 13:14
2 3 Atbildēt

Dirsā tos ķīniešus! Viņi tādi paši kā krievi - ievilinās un tad uzmetīs, izmantos Eiropas atkarību lai diktētu savus noteikumus. Labāk paliekt pie pārbaudītām lietām, nevis atdoties aliekspreša nācijai.

Maksims Ter-Oganesovs 9.augusts 2022 12:07
1 2 Atbildēt

3,9 sekundes - labs ieskrējiens

Tesla 9.augusts 2022 12:16
1 1 Atbildēt

Labs gan, tikai Model S Plaid to spēj 2,1 !!!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti