Brauksi kā prezidents – kā Krievijā skaidro numurzīmes bez Krievijas Federācijas karoga 10

 
iAuto | 23.septembris 2022 5:32

Divu nedēļu laikā policija konstatējusi vismaz 30 transportlīdzekļus ar viltotām Krievijas reģistrācijas numurzīmēm bez valsts karoga. Mēs zinām, ka tas darīts, lai noslēptu transportlīdzekļa izcelsmes valsti, taču, kā to skaidro Krievijā?

Izdevums Autonews.ru raksta, ka liels daudzums šādu transportlīdzekļu pēdējo dienu laikā atgriezti atpakaļ no Gruzijas robežas, radot neviltotu izbrīnu vadītājos, kuri bija centušies izbraukt no valsts ar saviem automobiļiem, nezinot, ka ar šādām numurzīmēm tos Gruzijā neielaidīs.

Krievijā šādas numurzīmes nav pārkāpums, vēl vairāk – daļa autovadītāju uzskatot, ka šāds numurs sniedzot zināmas priekšrocības uz ceļa.

90. gados numurzīmes bez karoga varēja sastapt prezidenta garāžas transportam, FSB un FSO speciālo dienestu automašīnām, kurām arī bija īpašie signāli. Kopš tā laika tautā valda mīts, ka šāds numurs dod zināmas privilēģijas uz ceļiem, raksta minētais izdevums.

Arī Latvijā automašīnas ar šādām numurzīmēm vairs nav retums – par tām ziņojuši citi autovadītāji, tās fiksējusi arī policija. Konstatējot šādus pārkāpumus, numuri tiek izņemti, taču, acīmredzot personas, kas pārvietojas ar automašīnām ar šādiem numuriem, ir labi informētas un parasti tām līdzi ir arī oriģinālās numurzīmes.

Galvenais iemesls šādu neatbilstošu numurzīmju uzstādīšanai ir vēlme izvairīties no iespējamas vietējo iedzīvotāju agresijas, kas varētu tikt veltīta Krievijā reģistrēto spēkratu vadītājiem saistībā ar viņu pārstāvētās valsts sākto karu pret Ukrainu.

 

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
reku 23.septembris 2022 8:02
12 1 Atbildēt

Vaļenki paliek vaļenki - nolaida savu valsti līdz autoritāram fašismam, un pat bēgot nespēj savākt kopā sajēgas paliekas un domā, ka citas valsts robežsarga ir tikpat glui kā viņi. Braukt ar numura maketu, nu tur ir kāds defekts pauros.

Krotow 23.septembris 2022 13:24
11 0 Atbildēt

Par šādu numuru pienākas tūlītēja deportācija atpakaļ uz mātušku. Ar zvanu robežpunktam tuvākajai krievu kara komisariāta nodaļai lai savāc savu paklīdeni.

! 23.septembris 2022 12:17
6 0 Atbildēt

Tie idioti izgatavo neidentificētas numurzīmes, bet atstāj numurzīmes rāmi ar izcelsmes valsts identifikāciju

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO) 1

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Liepājā ražos lidmašīnas ar ūdeņraža dzinēju (+ VIDEO) 2

Liepājā pēc dažiem gadiem tiks ražotas lidmašīnas. Uzņēmums “Fokker Next Gen” Liepājas Speciālajā ekonomiskajā zonā veidos ūdeņraža lidmašīnu ražošanas un testēšanas rūpnīcu, kā arī plāno inženierzinātņu centra izveidi. Lasīt vairāk

 

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO) 3

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti