Lotus pastāsta par krosoveru Electre (+ FOTO) 2

 

Foto: Lotus

iAuto | 26.oktobris 2022 5:32

Britu sportisko luksuss automobiļu ražotājs Lotus atklājis informāciju par elektriskās piedziņas krosoveru Eletre, kas tiks izlaists trīs versijās.

Lotus Eletre bāzes versija, kas tā arī sauksies Eletre, maksās 95 990 eiro un būs apgādāta ar četriem lidariem, pneimatisko piekari, Matrix priekšējiem lukturiem, aktīvo resti, 22 collu riteņiem, 15 skaļruņu KEF audio sistēmu un ECARX OLED centrālo displeju. Piedziņu nodrošinās elektromotors, kas attīsta 612 Zs jaudu un 710 Nm griezes momentu, bet enerģijas avots ir 112 kWh akumulators, kas bez papildu uzlādes ļaus veikt līdz 600 km. 100 km/h krosovers sasniegs 4,5 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 258 km/h.

Versija Eletre S maksās 120 990 eiro un tā atšķiras tikai pēc aprīkojuma, ko papildina aktīvais aizmugures spoileris, elektriskie durvju aizvērēji, izgaismoti sliekšņi un gaisa kvalitātes kontroles sistēma.

Visdārgākais Eletre variants Eletre R (150 990 eiro) ir aprīkots ar Lotus Dynamic Handling (specifiski šasijas iestatījumi) un Carbon Fiber (oglekļa šķiedras detaļas) pakotnēm, tērauda pedāļiem un UHP riepām. Vēl viena atšķirība - Track režīms īpaši aktīvam braukšanas stilam.  Šajā gadījumā spēka iekārta attīsta 918 Zs un 985 Nm, ieskrējiens no vietas līdz simtam notiek 2,95 sekundēs, maksimālais ātrums sasniedz 265 km/h, bet gaitas rezerve nedaudz mazāka – līdz 490 km.

Lotus Eletre galvenie tirgi būs Apvienotā Karaliste, Vācija, Nīderlande, Beļģija, Francija, Itālija, Norvēģija, Zviedrija un Šveice, bet tālākā perspektīvā arī Ziemeļamerika, Tuvie Austrumi un, Āzijas Klusā okeāna reģions.

Lotus Eletre tiks ražots Ķīnā.

 
Visi komentāri
 
martinslusis 27.oktobris 2022 16:39
0 0 Atbildēt

Top modelim būs arī 2.95 sekundes līdz 100 km/h.

Bet ļoti skaists auto padevies. Un arī tehnoloģiski izskatās diezgan daudzsološs. 800V arhitektūra, LIDAR sensors utt.

Maksims Ter-Oganesovs 29.oktobris 2022 0:52
0 0 Atbildēt

Vismaz kaut kas svaigs

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas tirgum – Fiat izlaiž 600 sērijas jubilejas modeli 125 Jahre Edition 1

Īpašais modelis izlaists par godu Fiat 125 gadu jubilejai un paredzēts Vācijas tirgum. Lasīt vairāk

 

Arī elektrību. Rīgā atklāta pirmā Neste elektroauto uzlādes stacija (+VIDEO)

Latvijā vadošais degvielas tirgotājs Neste paplašina piedāvājumu un atklāj pirmo 100% atjaunojamās elektrības uzlādes staciju Neste My Renewable Charge Rīgā, Lucavsalas degvielas uzpildes stacijā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām košo Peugeot 208 Hybrid (+VIDEO)

Peugeot 208 ir viens no aizraujošākajiem mazās klases automobiļiem, ko tagad var nopirkt arī kā hibrīdu. Mazais dzeltenais auto dižosies ar satriecošu dizainu un taupīgu apetīti pret degvielu. Lasīt vairāk

 

Jaunpienācēji auto tirgū: vai tiem var uzticēties?

Tikai divos vai trīs gados Eiropas auto tirgū parādījušies daudzi iepriekš nedzirdēti ražotāji no Āzijas. Šīs kompānijas galvenokārt koncentrējas uz elektrisko piedāvājumu. Aziāti prot pārsteigt ar iespaidīgiem tehniskajiem parametriem, tehnoloģijām un to visu piedāvā par salīdzinoši zemu cenu. Bet kā ir ar kvalitāti un uzticamību? Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti