Mercedes pārdod Krievijas rūpnīcu 6

 

Foto: Mercedes-Benz

iAuto | 26.oktobris 2022 14:43

Arvien vairāk autoražotāju pieņem lēmumu par pilnīgu attiecību pārtraukšanu ar Krieviju.

Izdevums Autonews.ru vēsta, ka Vācijas autobūves uzņēmums Mercedes-Benz pārdod savu Maskavas reģionā uzbūvēto rūpnīcu automašīnu izplatītājam Avtodom.

Līgums par darījumu parakstīts pagājušajā nedēļā, taču sīkāka informācija vēl netiek atklāta. Nozares eksperti uzskata, ka nosacījumi var paredzēt opciju, saskaņā ar kuru Mercedes-Benz noteikta laika posmā varēs atpirkt daļu no saviem aktīviem, norādot, ka līdzīga shēma tika izmantota pārdodot arī Renault un Nissan rūpnīcu.

Informācija par Mercedes plāniem attiecībā uz rūpnīcu izskanēja jau augusta beigās, mazliet vēlāk kļuva zināms, ka vācu automobiļu ražotājs pārdod arī Maskavas biroja telpas un servisu.

Mercedes automobiļu ražošana Krievijā sākās 2019. gadā. Divos gados uzbūvētā rūpnīca izmaksāja 15 miljardus rubļu un bija paredzēts, ka gadā tā saražos 25-30 tūkstošus spēkratu. 2022. gada martā uzņēmums pārtrauca ražošanu un savas produkcijas importu uz Krieviju.

Līdz kara sākumam rūpnīca strādāja pilnā ciklā, ar virsbūvju metināšanu un krāsošanu, nodarbinot 1500 strādājošo un ražojot E-klases sedanus, GLC, GLE un GLS krosoverus. 2021.gadā Piemaskavas rūpnīca izlaida 43 011 automobiļus.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Miksam 26.oktobris 2022 17:04
6 2 Atbildēt

Nu nemocies šeit....vēl vari pagūt.

Kašmirs 26.oktobris 2022 19:21
5 1 Atbildēt

Nav tik traki, atceries, ka visu nosaka “stails”.

Vajag pazistamiem ļautiņiem pareklamēt un viss notiks, turklāt mersis ir mersis, tā pat, kā Chanel un citi brendi.

Ķīnieši ir daraba/verga tauta viņu brendi izsitas dēļ cenas, bet vergu piegarša tam visam ir, un rušņas vienmēr cenšas tēlot “smalkos”, paslat ar ko tad tagad brauc? Mersedesi, bmw, audi, bentliji utt,. Lai ķīniešu tarataika iekarotu tirgu jānomainās paaudzēm, vai jāuzražo kaut kas teicams par labi cenu, bet saproti cilvēka sūtību, mersis pat sliktāks būdams būs dārgāks un Tu vari braukt blakus kādam kurš brauc ar ķīnieti un likt viņam justies slikti, jo viņš nav “piederīgs”.

Mūsdienās šādām lietām vērtību nosaka brenda statuss, pieredze un marketologi.

Tas pats ar teslu, viņa var būt labāka par citiem auto, bet lai īsts bagačš brauktu ar tealu nevis rolsi, bentliju utt!? Beidz ākstīties ar teslu brauc bomāri (bagaču pasaulē), un tici man, visi vēlas būt piederīgi pareizajiem….

trr 26.oktobris 2022 18:11
3 1 Atbildēt

to pat gailis uz sūdu čupas saprot, tādēļ, lūdzu, tavs variants, kā vajadzēja rīkoties.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Policija Limbažu novadā aptur motociklistu, kurš brauca ar ātrumu 154 kilometri stundā 6

Vakar, 15. maijā, pusdienlaikā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas Limbažu novadā, Liepupes pagastā, veicot satiksmes uzraudzību, apturēja motocikla vadītāju, kurš pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Lasīt vairāk

 

Gandrīz 120 000 eiro – Mercedes-AMG GT 43 Coupe pārsteidz ar cenu (+ FOTO) 8

Mercedes-AMG nepatīkami pārsteidzis savas tehnikas entuziastus ar cenu, ko tas noteicis jaunajam GT 43 Coupe jau par bāzes modeli prasot gandrīz 120 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Ko dara poļi, kad uz automaģistrāles sastrēgums? (+ VIDEO) 10

Autovadītājs ir "šokā" redzot, kā rīkojas vairums autovadītāju Polijā, uz A2 maģistrāles brīdī, kad tur izveidojas sastrēgums. Lasīt vairāk

 

TOP 3 finālistu auto "Latvijas Gada auto 2024 Dizaina balva" nominācijā (+ VIDEO)

Ik gadu “Latvijas Gada auto” konkursā tiek pasniegta arī dizaina balva, kad ārpus praktiskajām un tehniskajām īpašībām, tiek vērtēts auto izskats. “Latvijas Gada auto 2024” dizaina balvu ieguva Peugeot 508. Šīs nominācijas pirmajā trijniekā iekļuva Peugeot 408 un arī Hyundai Ioniq 6. Kādi ir žūrijas iespaidi? Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti