Atvadāmies no Audi? – markas izdzīvošanas iespējas 50:50 56

 

Foto: Ilustratīvs attēls

iAuto | 19.novembris 2022 8:29

Saskaņā ar vācu medijos publicēto informāciju pastāv iespēja, ka Audi marka varētu arī neizdzīvot straujo pārmaiņu laikmetā.

Šādu informāciju publicējis izdevums Focus.de, kas atsaucoties uz Audi valdes locekles, pārdošanas un mārketinga nodaļas vadītājas Hildegardes Vortmanas sniegto interviju, raksta par drūmiem laikiem Audi vēsturē.

Podkāsta raidījumā “Head Talk” Vortmane raksturoja Audi šī brīža situāciju un izteica prognozi, ka grupas pastāvēšanas iespējas tuvāko desmit gadu laikā vērtējamas kā 50:50.

Valdes locekle uzsvēra, ka automobiļu rūpniecībai pēdējie mēneši un gadi bijuši smagi: korona vīrusa pandēmija, piegādes sastrēgumi un mikroshēmu krīze, karš Ukrainā un tagad enerģētikas krīze un gaidāmā lejupslīde.

Pārdošanas daļas speciāliste atklāj, ka Volkswagen grupai, kurai pieder arī Audi, Rietumeiropā ir "pilnas pasūtījumu grāmatas 1,9 miljoniem transportlīdzekļu", tomēr pasūtījumu skaits Volkswagen Rietumeiropas zonā pēdējā laikā ir "samazinājies par 15 procentiem". Ņemot vērā izaicinājumus, ar kuriem saskaras automobiļu rūpniecība, Audi ir jāmainās vēl ātrāk, saka Vortmane - "pretējā gadījumā mēs vienkārši izstāsimies no šī biznesa."

Pazīmes, kas liecina par noskaņojuma maiņu automašīnu tirgū, radušās ne jau pēdējo nedēļu vai mēnešu laikā. Tas bija redzams jau pērnajā gadā, kad tikšanās laikā ar Audi dīleriem Vortmane parādīja plakātu ar bokseri un cipariem "50: 50". Toreiz viņa pārdevēju pārstāvjiem uzsvēra, ka "Pastāv tikai 50 procentu iespēja, ka Audi redzēsim arī pēc desmit gadiem.”

Ražotājam izšķirošie būs tuvākie mēneši un gadi. Nākotne rādīs, vai Audi spēs stāties pretī izaicinājumiem un vai klientu vēlme pirkt atkal uzlabosies.

 
56 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
rt 19.novembris 2022 9:25
26 21 Atbildēt

Loģisks iznākums, ja štancē vienādus auto zem 10 zīmoliem! Dārgākais atmetīsies, jo kam vajag audi, ja var dabūt to pašu, bet lētāk? Kolhoznieki arī jau sen uz BMW ir pārsēdušies.

Hmm 19.novembris 2022 8:59
21 11 Atbildēt

Hildegarde uzsit sev cenu un biedē dīlerus - nekas tam Audi nenotiks, ja bankrotēs, tad varbūt Seat vai kas cits, bet ne jau Audi

ZZZZ 19.novembris 2022 10:50
12 2 Atbildēt

rt

raksti zem īstā nika

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 27

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti