50 īpašie BMW 3.0 CSL 50. gadu jubilejai (+ FOTO)

 

Foto: BMW

iAuto | 26.novembris 2022 5:28

Atzīmējot savu 50. gadadienu, BMW M laiž klajā sportiskā modeļa 3.0 CSL īpašo versiju, kas tiks izlaista ierobežotā, vien 50 eksemplāru lielā skaitā.

Jubilejas izdevuma uzdevums ir atspoguļot vēsturiskā 70.gadu modeļa sportisko raksturu ne tikai koncepcijas ziņā, bet arī krāsu un virsbūves dizaina ziņā, tādēļ mūsdienu variants, kas radīts uz M4 bāzes, ieguvis M automašīnām raksturīgās krāsas ( zils, sarkans, violets) un virsbūves elementus, ieskaitot prāva izmēra antispārnu, kas „izaudzis” no aizmugures spārniem, jumta spoileri un kaltus 20/21 collu (priekšā/aizmugurē) vieglmetāla riteņu diskus 10 spieķu dizainā. Ražotājs uzsver, ka aerodinamiskie elementi, kas izgatavoti  no oglekļa šķiedru pastiprinātas plastmasas (CFRP), ir pieredzējušu meistaru radīts roku darbs.

CSL bavāriešu piedāvājumā skaitās, kā neatkarīgs modelis. Tas veidots uz M4 bāzes, trīs burtiem apzīmējot  kupeju, sportu un vieglu konstrukciju. BMW 3.0 CSL jaudas un svara attiecība ir tikai 2,9 kilogrami uz vienu zirgspēku, kamēr vēsturiskajam modelim tas bija vairāk nekā divas reizes vairāk.

Par piedziņu atbild 3,0 litru rindas sešcilindru agregāts, kas īpaši izstrādāts šim modelim attīstot 560 ZS (412 kW). Dzinējs griežas līdz 7200 apgr./min un attīsta maksimālo griezes momentu 7200 apgr./min. Jauda tiek pārsūtīta uz aizmugurējo asi, izmantojot sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Komplektā arī aktīvais aizmugurējās ass bloķējošais diferenciālis un M Traction Control funkcija, kas ļauj mainīt riteņu izslīdēšanas pakāpi 10 līmeņos, ieskaitot pilnībā deaktivizējamu braukšanas stabilitātes kontroli.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti