1,3 miljoni un 89 eksemplāri – čehi piesaka varenauto Bohema sacīkstēm un ielu satiksmei (+ FOTO) 3

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 27.novembris 2022 15:51

Čehijas autobūves uzņēmums Praga, kas līdz 1990.gadam toreizējā Čehoslovākijā ražoja kravas automašīnas, pieteicis varenauto Bohema, kas tiks taps 89 eksemplāru skaitā un maksās vairāk par vienu miljonu eiro.

Mūsdienās Praga ir daudzfunkcionāls uzņēmums, kas darbojās vairākās jomās, tostarp, ražojot kartingus, lidmašīnas un sacīkšu automašīnas. Jaunākais čehu projekts ir sacīkšu trasēm konstruēts, taču arī ielu satiksmei piemērots hiperauto Bohema, kas apveltīts ar bāzē iebūvētu Nissan GT-R 3,8 litru divu turbīnu V6 motoru un vieglu oglekļa šķiedras virsbūvi.

Zināms, ka Praga inženieri vēl strādā pie motora veiktspējas, taču tiek solīts, ka jauda sasniegs aptuveni 700 Zs, kam vajadzētu nodrošināt maksimālo ātrumu virs 300 km/h.

Ražošanu Čehijā plānots sākt nākamā gada otrajā pusē. Līdz 2023. gada beigām ar rokām tiks izgatavoti desmit transportlīdzekļi, bet pēc tam aptuveni 20 varenauto gadā.

Plānotais Bohema automobiļu skaits - 89 eksemplāri, lai pieminētu Praga Alfa uzvaru pirms 89 gadiem 1000 jūdžu ceļa sacīkstēs Čehoslovākijā, bet cena – aptuveni 1,3 miljoni eiro.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ahtung 28.novembris 2022 10:45
1 0 Atbildēt

Chehi malachi, viss strada, bet musu "patrioti" atdeva rupnicas, kuras stradaja 100-200 gadus par kapeikam. Ljoti lojalie valstij

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.2 būs dažādas modifikācijas; starts 2025.gadā 5

Cenu ziņā pievilcīgajam Volkswagen plānotas vairākas modifikācijas, tajā skaitā arī krosovera modelis. Lasīt vairāk

 

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākumu karjerā augstākajā līmenī. Lasīt vairāk

 

Rekordists? - brauciens ar “Audi” Liepājā rezultējas ar 2000 eiro naudas sodu un tiesību atņemšanu (+ VIDEO) 13

Aizvakar, 1.maijā Valsts policijas amatpersonas Liepājā fiksēja automašīnu “Audi”, kuras vadītājs pārvietojās ātri un agresīvi. Likumsargi uzsāka pakaļdzīšanos, kā rezultātā automašīna apturēta. Šāds brauciens vīrietim rezultējies septiņos administratīvajos pārkāpumos un vienā kriminālprocesā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Škoda Kodiaq (+VIDEO) 4

No šīgada Škoda jaunumiem mūsu tirgum svarīgākais ir jaunais Kodiaq. TV Autoziņas devās uz Spāniju, lai tuvāk iepazītos ar lielākā Škodas krosovera otro izlaidumu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti