Tikai 1499 vienības - Lamborghini prezentē Huracan Sterrato (+ FOTO) 1

 

Foto: Lamborghini

iAuto | 1.decembris 2022 12:42

Itālijas varenauto ražotājs Lamborghini iepazīstinājis ar modeli Huracan Sterrato, kas tiks izlaists 1499 eksemplāru lielā skaitā.

Lamborghini Huracan Sterrato ir izgatavots uz Huracan Evo bāzes un paredzēts braukšanai, tostarp bezceļu apstākļos. Šim nolūkam pilnpiedziņas automašīna apgādāta ar pastiprinātiem sliekšņiem un alumīnija plāksnēm, kas pasargā apakšu. Sterrato klīrenss palielināts par 44 mm, sasniedzot 177 mm, bet stabilāku gaitu sekmēs platāka riteņu bāze (30 un 34 mm priekšā/aizmugurē). Pie atšķirībām jāpieskaita kompozītmateriālu riteņu arku uzlikas, pārveidots difuzors un motora gaisa pievads uz jumta. Komplektā arī augstas veiktspējas bremzes ar oglekļa šķiedras-keramiskajiem elementiem un 19 collu riteņu diski, kas ieauti īpašas konstrukcijas Bridgestone Dueler AT002 riepās, kas līdz pat 80 km ļaus nobraukt pat tādā gadījumā, ja riepa pilnībā palikusi bez spiediena.

Motortelpā atrodas 5,2 litru V10 motors, kas attīsta par 30 Zs mazāk nekā Huracan Evo, proti 610 Zs, taču tas tik un tā ir pietiekami, lai 100 km/h sasniegtu 3,4 sekunžu laikā (Evo – 2,9 sekundes). Bezceļu Lamborghini maksimālais ātrums – 260 km/h.

Lai Sterrato drošāk justos bezceļu vidē, konstruktori pārveidojuši septiņu pakāpju divsajūgu pārnesumkārbas darbības algoritmus, elektronisko palīgsistēmu iestatījumus, kā arī Strada un Sport braukšanas režīmus, papildinot tos ar jaunu izvēli Rally.

Izmantojot Lamborghini Ad Personam personalizācijas programmu, Huracan Sterrato būs pieejamas 350 virsbūves krāsas un 60 toņi interjeram. Ražošana tiks uzsākta 2023. gada februārī, bet eksemplāru skaitu Lamborghini plāno ierobežot līdz 1499 vienībām.

Automašīnas cenu ražotājs vēl neatklāj.

 
Visi komentāri
 
Maksims Ter-Oganesovs 5.decembris 2022 22:21
0 0 Atbildēt

Vau! Tiešam labs Lamborghini

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti