135 miljoni eiro: Pasaulē dārgākais auto tika pārdots 2022.gadā (+ FOTO) 4

 

Foto: Mercedes-Benz

iAuto | 24.decembris 2022 5:45

Līdz 2022.gada maijam pasaulē dārgākā automobiļa gods pienācās Ferrari 250 GTO, taču tad Mercedes izlēma izlikt pārdošanā vienu no tikai divām pasaulē esošajām Uhlenhaut Coupe.

2022.gads tuvojas noslēgumam un autobūves vēsturē tas paliks ar faktu par maijā notikušo izsoli, kuras laikā kāds vārdā nenosaukts pircējs par 1955.gada Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé samaksāja prātam grūti aptveramu cenu – 135 miljonus eiro, kas padarīja to par visu laiku dārgāko automašīnu pasaulē.

Zināms, ka piecdesmito gadu vidū Mercedes-Benz, Rūdolfa Ūlenhauta vadībā uzbūvēja divas 300 SLR kupejas, lai piedalītos 1956.gada pasaules čempionātā. Plāni izjuka un automašīnas trasē neizbrauca. Vēlāk viens eksemplārs nonāca Ūlenhauta rīcībā, kurš to izmantoja kā dienesta auto.

Šodien viens no Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe eksemplāriem uzglabājas Mercedes – Benz muzejā Štutgartē, bet otru 2022.gada 5.maijā pārdeva Mercedes un Sotheby`s rīkotajā izsolē, kurā, kā baumo, piedalījās vien desmit īpaši atlasīti potenciālie pircēji.

 Tajos gados SLR Uhlenhaut Coupe ar savu 300 Zs rindas astoņu cilindru motora jaudu un maksimālo ātrumu 290 kilometri stundā bija ātrākais koplietošanas ceļu auto pasaulē.

Iegūtos līdzekļus Mercedes ieguldīs fondā, kas atbalstīs jaunos talantus autobūves dizaina jomā.

Piebildīsim, ka līdz 2022.gada maijam pasaulē dārgākā auto gods pienācās 1962.gada Ferrari 250 GTO, ko 2018.gadā pārdeva par 48,4 miljoniem dolāru.  

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
no rīta 24.decembris 2022 8:55
10 2 Atbildēt

Labāk tādu nekā Rotko gleznu ar trim strīpiņām

Mezabriesmonis 25.decembris 2022 22:31
1 1 Atbildēt

Uzbliezu likmi totalizatorā un nopirku tieši šādu vāģi labākie koeficienti totalizatorā šeit spelmani.com/

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti