Strīds par nosaukumiem: Audi uzveic NIO 12

 

Foto: Nio

iAuto | 21.janvāris 2023 14:00

Audi iesūdzējis tiesā Ķīnas jaunuzņēmumu Nio par preču zīmju pārkāpumiem, apvainojot Ķīnas jaunuzņēmumu par vācu markai pārāk tuvu modeļu nosaukumu izvēli.

Strīdus ābols ir NIO elektriskie krosoveri ES6 un ES8, kurus Ķīnas marka piedāvā Eiropas tirgū un pēc Audi uzskatiem mulsina pircēju, kurš tos var sajaukt ar ingolštatiešu sportiskajiem sedaniem S6 un S8.

Jautājums nonāca Minhenes tiesā, kas šonedēļ pasludināja savu spriedumu un pēc visu argumentu izskatīšanas noteica, ka NIO jāaptur reklāma un jāpārdēvē Eiropas tirgū piedāvātās automašīnas.

Tiesa norādīja, ka NIO modeļu nosaukumā lietotais burts "E" nav pietiekami atšķirams, turklāt tas it kā var norādīt uz dzinēja tipu (E - elektriskais). Citiem vārdiem sakot, nākamie pircēji var sajaukt to pašu NIO ES8 ar Audi S8 sedana elektrisko versiju.

Jau zināms, ka NIO elektriskajiem transportlīdzekļiem ES vietā turpmāk būs apzīmējums EL. Tajā pašā laikā ET7 sedana nosaukums nemainīsies, jo Audi pret to nav nekādu pretenziju.

Neraugoties uz to, Ķīnas jaunuzņēmums uzskata, ka pārpratumi ar abu marku modeļu nosaukumiem bija maz ticami, tāpēc NIO tuvākajā laikā var iesniegt apelāciju.

NIO ES6 ir vidēja izmēra krosovers, kamēr ES8 startē pakāpi augstākā segmentā.  Abu apvidus auto dzinējspēks ir divi elektromotori ar kopējo jaudu 544 Zs (725 Nm) griezes momentu. Jau pieminētais ET7, kas arī tiek piedāvāts Eiropas tirgū, attīsta 653 Zs un 850 Nm griezes momentu, pateicoties trīs elektromotoru apvienībai.

2021. gadā NIO Eiropas tirgū pārdeva 200 elektrisko transportlīdzekļu, bet 2022. gada desmit mēnešos – jau 970. Šobrīd zīmols ir pārstāvēts Vācijā, Nīderlandē, Norvēģijā, Dānijā un Zviedrijā, bet tuvākajā laikā plānota paplašināšanās arī uz citām valstīm.

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 21.janvāris 2023 14:36
10 4 Atbildēt

Audi A4 tika radīts 1994.gadā, bet A4 papīra nosaukums radās 1922-1926.gadiem.

Papīra ražotajiem jāiesūdz tiesā šis strādnieku prēmiums.

viencexperc 21.janvāris 2023 15:34
6 9 Atbildēt

tāpēc jau vācu mēsli baidās, ka viņu s vietā pirks nio. Atšķirības jau nav nekādas. Tikai Nio būs kvalitatīvāki, lētāki un uzticamāki.

Kiku 22.janvāris 2023 15:00
5 0 Atbildēt

Bmw mēsli vispār neko nevar izdomāt,tādas tarataikas murgos tik var rādīties.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti