Vairāk par 1 miljonu dolāru – pārdots pasaulē dārgākais Pontiac (+ FOTO)

 

Foto: Ekrānbilde no Mecum

iAuto | 22.janvāris 2023 11:18

Mecum izsolē pārdots Pontiac GTO Judge Ram Air IV Convertible, kļūstot par šīs vairs neeksistējošas auto markas dārgāko eksemplāru.

Tradīcijām bagātā amerikāņu auto marka Pontiac tika likvidēta 2010.gadā, nespējot pārdzīvot tā saucamo 2008.gada finanšu krīzi un nesagaidot savu simtgadi, ko tā svinētu 2026.gadā. Marka turpina dzīvot kolekcionāru vidē un nesen atgādināja par sevi ar jaunu ierakstu savā vēsturē. Par to parūpējās Mecum izsole un tikai viens no septiņiem savulaik izlaistajiem Pontiac GTO Judge Ram Air IV Convertible.

Pats par sevi Pontiac GTO nav nekāds retums arī šodien, jo tikai vienā 1970.gadā vien, pircējus sasniedza 40 149 sportiskie pontiaki. Citādi ir ar Pontiac GTO Judge Ram Air IV Convertible, kas apvieno markai piemītošo sporta sasniegumu auru ar ļoti retas mazās sērijas vērtību un pievilcīgumu kolekcionāru vidē.  

Lai saprastu, kas ir Pontiac GTO Judge Ram Air IV Convertible, jāatgriežas 1970.gadā. toreiz jau no minētajiem vairāk nekā 40 tūkstošu izlaistajiem GTO 3979 bija Judge modeļi, no kuriem 168 bija kabrioleti. Starp tiem ir tikai 17 Judge kabrioleti bija aprīkoti ar jauno Ram Air IV V8 dzinēju, no kuriem desmit saņēma manuālo pārnesumkārbu, bet atlikušie septiņi tika komplektēti ar automātisko pārnesumkārbu.

Viens no šiem septiņiem automobiļiem tikko notikušajā Mecum izsolē tika pārdots par 1,1 miljonu dolāru, paceļot vērtīgākā Pontiac automobiļa latiņu jaunā līmenī.

Zināms, ka šī 370 Zs jaudīgā automašīna savulaik kalpoja kā ražotāja prezentāciju auto, bet vēlāk tika pārdota privātam kolekcionāram.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 49

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti