Vairāk par 1 miljonu dolāru – pārdots pasaulē dārgākais Pontiac (+ FOTO)

 

Foto: Ekrānbilde no Mecum

iAuto | 22.janvāris 2023 11:18

Mecum izsolē pārdots Pontiac GTO Judge Ram Air IV Convertible, kļūstot par šīs vairs neeksistējošas auto markas dārgāko eksemplāru.

Tradīcijām bagātā amerikāņu auto marka Pontiac tika likvidēta 2010.gadā, nespējot pārdzīvot tā saucamo 2008.gada finanšu krīzi un nesagaidot savu simtgadi, ko tā svinētu 2026.gadā. Marka turpina dzīvot kolekcionāru vidē un nesen atgādināja par sevi ar jaunu ierakstu savā vēsturē. Par to parūpējās Mecum izsole un tikai viens no septiņiem savulaik izlaistajiem Pontiac GTO Judge Ram Air IV Convertible.

Pats par sevi Pontiac GTO nav nekāds retums arī šodien, jo tikai vienā 1970.gadā vien, pircējus sasniedza 40 149 sportiskie pontiaki. Citādi ir ar Pontiac GTO Judge Ram Air IV Convertible, kas apvieno markai piemītošo sporta sasniegumu auru ar ļoti retas mazās sērijas vērtību un pievilcīgumu kolekcionāru vidē.  

Lai saprastu, kas ir Pontiac GTO Judge Ram Air IV Convertible, jāatgriežas 1970.gadā. toreiz jau no minētajiem vairāk nekā 40 tūkstošu izlaistajiem GTO 3979 bija Judge modeļi, no kuriem 168 bija kabrioleti. Starp tiem ir tikai 17 Judge kabrioleti bija aprīkoti ar jauno Ram Air IV V8 dzinēju, no kuriem desmit saņēma manuālo pārnesumkārbu, bet atlikušie septiņi tika komplektēti ar automātisko pārnesumkārbu.

Viens no šiem septiņiem automobiļiem tikko notikušajā Mecum izsolē tika pārdots par 1,1 miljonu dolāru, paceļot vērtīgākā Pontiac automobiļa latiņu jaunā līmenī.

Zināms, ka šī 370 Zs jaudīgā automašīna savulaik kalpoja kā ražotāja prezentāciju auto, bet vēlāk tika pārdota privātam kolekcionāram.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti