Aizdegās rūpnīcā: problēma novērsta, Ford atsāk elektriskā F-150 Lightning ražošanu 7

 
iAuto | 15.marts 2023 10:28

Ražošana uz četrām nedēļām tika pārtraukta pēc tam, kad lādējot baterijas, viens no jaunajiem pikapiem aizdegās rūpnīcas teritorijā.

13.martā Ford rūpnīcā Rouge Electric Vehicle Center atsākās F-150 Lightning ražošana. Tas notiek pēc tam, kad uz veselām četrām nedēļām tika apturēts konveijers, lai noskaidrotu pilnīgi jauna pikapa aizdegšanās iemeslu.

Tiek ziņots, ka tas noticis baterijas defekta dēļ, tādēļ tagad kopīgi ar šī elementa piegādātāju SK On veiktas izmaiņas konstrukcijā, lai šādi gadījumi vairs neatkārtotos.

Mediji vēsta, ka no 20 000 izlaistajiem F-150 Lightning šī iemesla dēļ atsauktas 18 automašīnas, kurām bez maksas nomainīs vilces akumulatoru.

Cik F-150 Lightning pašlaik tiek saražots, nav zināms. Pirms pārtraukuma tas, iespējams, bija aptuveni 2000 vienību mēnesī. Sagaidāms, ka ražošanas apjoms gada laikā ievērojami palielināsies - mērķis ir ne mazāk kā 150 000 vienību gadā vai 12 500 automašīnu mēnesī līdz gada beigām.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ņeporjādok! 15.marts 2023 11:04
2 1 Atbildēt

Ar šitādu nosaukumu jau nav brīnums, ka aizdegas!

Wtf? 17.marts 2023 21:27
1 0 Atbildēt

Kad redzu komentāra beigās pievienotus trīs “hi hi hi”, aizdomājos cik neglīts varētu būt tavs purns un kāds šķidrinieks ir tajā tavā paurī

Sorry, ja aizvainoju, vienkārši zinu, ka te ir lietotājs kurš tos trīs “hi hi hi” un pārsvarā tie ir kaut kādi nepatesta neglīta bomža jociņi.

progress 15.marts 2023 14:08
1 1 Atbildēt

Nav no konveijera nobraucis, jau nodega! Un par taadiem veel naudu prasa...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 2

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti