Vācija un EK vienojas par pakāpenisku atteikšanos no iekšdedzes dzinējiem 8

 
Nozare.lv | 26.marts 2023 9:00

Vācijas valdība ir vienojusies ar Eiropas Komisiju (EK) par pakāpenisku atteikšanos no iekšdedzes dzinējiem jaunos automobiļos, sestdien paziņoja abu pušu amatpersonas.

Strīds starp Berlīni un Briseli par pakāpenisku atteikšanos no iekšdedzes dzinējiem automašīnās bija par to, vai ražotāji pēc 2035.gada varēs ražot spēkratus, kuru dzinējos izmanto tā dēvēto elektrodegvielu.

"Esam vienojušies ar Vāciju par elektrodegvielas turpmāku izmantošanu automobiļos," paziņoja EK viceprezidents Franss Timmermanss.

"Tagad strādāsim, lai pēc iespējas ātrāk pieņemtu automobļu ogļskābās gāzes izmešu regulējumu, un komisija ātri spers nepieciešamos juridiskos soļus," viņš raskstīja "Twitter".

Vācijas satiksmes ministrs Folkers Visings, kurš atbalsta plānotās pārmaiņas, informēja, ka arī pēc 2035.gada varēs veikt pirmreizējo reģistrāciju automašīnām ar iekšdedzes dzinēju, ja tās izmanto "tikai ogļskābās gāzes neitrālu degvielu".

Eiropas Savienības (ES) valstu balsojums par lēmumu no 2035.gada aizliegt jaunu automobiļu ar iekšdedzes dzinējiem pārdošanu marta sākumā tika atlikts, jo Vācija pieprasīja izņēmumu automašīnām, kuru dzinēji darbināmi ar elektrodegvielu, kuras ražošanā var izmantot atjaunīgos energoresursus un no gaisa iegūtu oglekli, tādējādi netiek radīti papildu izmeši. 

Vācijas parlamenta opozīcija iebilst pret iekšdedzes dzinēju aizliegumu ES, brīdinot, ka tas kaitēs Vācijas autobūves sektoram. 

Ieceres kritiķi arī uzstāj, ka ar elektromobiļi vairāk ir piemēroti pasažieru automašīnai, bet dārgā sintētiskās degviela būtu izmantojama tikai tur, kur citi degvielas veidi nav iespējami, piemēram. aviācijā.

 
Visi komentāri
 
WALA 26.marts 2023 9:34
7 0 Atbildēt

Es ceru ka "klauni" ES apķersies, ka bez iekšdedzes dzinējiem, ugunsdzēsējiem, ātrajiem, armijai un vēl pāris dienestiem praktiski savu darbu veikt nebūs iespējams ...

Krotow 26.marts 2023 18:50
1 0 Atbildēt

Ar pašreizējām "zaļajām" piedziņas tehnoloģiju enerģijas glabāšanas/uzpildīšanas iespējām - diemžēl jā.

vietējais 26.marts 2023 19:01
1 2 Atbildēt

Ar maināmajiem akumulatoriem, mierīgi. Ir jau tādi varianti. Jo lielāks auto, jo vieglāk realizēt ātri nomaināmo akumulatoru tehnoloģiju. Un ātrās palīdzības jau diezgan sen tiek papildus lādētas stacijās.

Hmm 26.marts 2023 9:54
4 0 Atbildēt

Jāpiefiksē jauns jēdziens - "elektrodegviela"

Krotow 26.marts 2023 18:57
2 0 Atbildēt

Nemaz nesmejies. Alumīnija-sēra baterijas ar ielejamu "uzlādētu" elektrolīta šķidrumu jau eksistē. Kā auto baterijas diemžēl nav izmantojamas izmēra un lietošanas specifikas dēļ.

Lokālo ģimenes dārziņu nozari iznīcināja zemes cena kopā ar "attīstītāju" vēlmi bijušos dārziņus piebūvēt ar dārgām plastmasas kastēm.

raimondsm 27.marts 2023 13:26
0 0 Atbildēt

Uzmini, kāpēc tā to sauc.

imzz 26.marts 2023 10:49
3 0 Atbildēt

Virsraksts ir vienpusīgs. Es pārtulkoju fragmentu no Politico, tas ir "transportā un ekoloģijā. Un virsraksts: "Brisele Berlīnei: mēs atradīsim veidu, kā glābt automašīnas dzinēju".

www.politico.eu/article/bruss...nthetic-fuels/

650 26.marts 2023 17:35
3 0 Atbildēt

Nākotnē privātpersonas staigās 2kājā, tas ir skaidrs.Brauks tikai bagātātie un/vai izredzētie,taču pagaidām nav īsti skaidrs,uz kurieni.Karadarbība un dažadi ar dedzināšanu saistītie nemieri eiropas teritorijā gaisa kvalitāti viennozīmīgi uzlabo,arī par to mums šaubu nav.Tāpat mums ļoti palīdz iespējās un apjomos neierobežotais ķīniešu riepu imports un iedzīvotāju nospiedošajai (labākajai) daļai finansiāli paceļamais 14g/vid pajaunais autoparks.Jā.

Kā arī, nav skaidrs, kurš (un kāpēc) ir iznīcinājis lokālo ģimenesdārziņu nozari un tās vietā te izvērsis starptautiskās barības veikalu ķēdes ar tajās tirgojamo brokoļu/garneļu centralizēti starpvalstisko fūristiski loģistisko tranzītu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 49

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti