847 000 vienā mēnesī - Toyota uzstāda viena mēneša ražošanas rekordu

 

Foto: Toyota

iAuto | 30.jūnijs 2023 10:20

Japānas autobūves uzņēmums maijā saražojis 847 000 automašīnu – tik daudz kā vēl nekad līdz šim savā vēsturē.

Šā gada maijā Toyota saražojusi 847 tūkstošus automobiļu – par 33,4 procentiem vairāk nekā 2022.gada maijā. Pašu mājās lielākais Japānas autobūves uzņēmums izlaidis 248 287 transportlīdzekļus – par 72,2 procentiem vairāk nekā pērn.

Zīmola pārdošanas apjomi pasaulē sasniedza 838,4 tūkstošus vienību, kas ir par 10,1% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā laika periodā, turklāt pašmāju tirgū Toyota tagad aizņem 35,1% tirgus daļas, palielinot savu dalību par 2,7%. Ārpus Japānas pārdošanas apjomi pieauguši par 6,9%.

Labi rezultāti maijā arī Toyota kontrolētajam budžeta zīmolam Daihatsu, kas saražojis 87 892 automašīnas (+68,4% salīdzinājumā ar pagājušo gadu), savukārt zīmola pārdošanas apjoms sasniedza 57 674 vienības (+28,3%).

Nedaudz sarūgtinājis vien Toyota komerciālo transportlīdzekļu ražotāja Hino, kura ražošanas apjoms samazinājās par 1,8% līdz 12 982 automašīnām. Samazinājušies arī pārdošanas apjomi - par 15,9%, līdz 10 563 vienībām.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.2 būs dažādas modifikācijas; starts 2025.gadā 1

Cenu ziņā pievilcīgajam Volkswagen plānotas vairākas modifikācijas, tajā skaitā arī krosovera modelis. Lasīt vairāk

 

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākumu karjerā augstākajā līmenī. Lasīt vairāk

 

Rekordists? - brauciens ar “Audi” Liepājā rezultējas ar 2000 eiro naudas sodu un tiesību atņemšanu (+ VIDEO) 12

Aizvakar, 1.maijā Valsts policijas amatpersonas Liepājā fiksēja automašīnu “Audi”, kuras vadītājs pārvietojās ātri un agresīvi. Likumsargi uzsāka pakaļdzīšanos, kā rezultātā automašīna apturēta. Šāds brauciens vīrietim rezultējies septiņos administratīvajos pārkāpumos un vienā kriminālprocesā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Škoda Kodiaq (+VIDEO) 4

No šīgada Škoda jaunumiem mūsu tirgum svarīgākais ir jaunais Kodiaq. TV Autoziņas devās uz Spāniju, lai tuvāk iepazītos ar lielākā Škodas krosovera otro izlaidumu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti