Volkswagen krīze saasinās: būs jāatlaiž cilvēki, jāsamazina modeļu skaits 29

 

Foto: Volkswagen

iAuto | 28.novembris 2023 15:13

Volkswagen vadītājs Tomass Šēfers atzinis, ka marka vairs nav konkurētspējīga un lai noturētos virs ūdens, būs jāpieņem kardināli lēmumi.

Par Volkswagen krīzi tiek runāts jau kopš šā gada vasaras, taču tagad situācija saasinājusies vēl vairāk. Par to darbinieku sapulcē brīdinājis koncerna vadītājs Tomass Šēfers, kurš uzsvēris, ka bez sāpīgiem lēmumiem neiztikt.

No Volkswagen grupas masu produkcijas zīmoliem Volkswagen ir augstākie pārdošanas apjomi 2023. gada pirmajos trīs mēnešos, bet arī zemākā darbības peļņa. Uzņēmums plāno līdz 2026. gadam palielināt pārdošanas atdevi no pagājušā gada 3,6 procentiem līdz 6,5 procentiem.

Lai glābtu situāciju līdz 2026.gadam būs jāietaupa 10 miljardi eiro. Tostarp uz personāla rēķina. Vadība vēl neatklāj, cik cilvēku atlaidīs, vien zināms, ka daļai piedāvās noslēgt vienošanos par priekšlaicīgu došanos pensijā.

Neiztiks arī bez modeļu paletes pārskatīšanas, bez žēlastības izskaužot tos transportlīdzekļus, kas konkurē viens ar otru uzņēmuma ietvaros.  

Ka Volkswagen grupu sagaida grūti laiki, apliecina arī viedokļu izpētes institūta Civey veiktā aptauja, kurā piedalījās 2500 cilvēku, kas interesējas par autobūves nozari. Lielākā daļa aptaujāto uzskata, ka vairāku zīmolu grupa pašlaik nonākusi krīzes situācijā.

 
29 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
BMW 28.novembris 2023 15:32
27 1 Atbildēt

Domāju gan, tautas vāģis par Audi cenu nevienam nav vajadzīgs! Vajag atgriezties pie tautas vāģa saknēm un kļūt tautiskākam.

Krotow 28.novembris 2023 16:50
18 0 Atbildēt

Būs vien jaatgriežas pie tautas vāģa par cilvēcīgu cenu. Ar fiziskam pāgam un bez elektrības un planšetēm panelī.

M.R 29.novembris 2023 0:17
13 0 Atbildēt

Prece jāražo kvalitatīva.nevis jauns dizains dārgā draņķa kvalitātē. Lai neliek pretīgos skārienjūtīgos  ekrānus. bet naudu iztērē kvalitatīvā metālā kas nerūsē.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti