Elektrisko modeļu izvēle - kurš ražotājs piedāvā visvairāk? 8

 

Volvo EM90 Foto: Volvo

iAuto | 4.decembris 2023 11:05

Kad runa ir par elektroautomobiļiem, mēs parasti iedomājamies par šo transportlīdzekļu pionieri Tesla, taču kaliforniešu piedāvājumā ir vien četri modeļi – nevar teikt, ka daudz.

Tesla pirmais modelis Roadster uz konveijera stājās 2008.gadā, bet 15 gadus vēlāk modeļu palete aptver vien četrus modeļus: sedanus Model 3 un Model S, kā arī divus SUV: Model Y un Model X. Un kamēr pikaps Cybertruck vēl tikai tiek gaidīts, Tesla ir viens no automašīnu ražotājiem ar mazāko modeļu klāstu, šajā jomā neiekļūstot pat pirmajā divdesmitniekā.

Bet, kurš tad piedāvā visvairāk? Jato Dynamics apkopotā statistika liecina, ka plašāko elektromobiļu klāstu uz 2023.gada novembri nodrošina Ķīnas koncerns Geely, kas zem sava jumta pulcējis Volvo, Geely, Lynk & Co, Lotus, Livan, Proton, Polestar, Radar, Jidu, Farizon, Geometry un ZEEKR, visā pasaulē kopumā piedāvājot 25 dažādus elektriskos transportlīdzekļus. Šo modeļu skaitā ir 12 SUV, 3 furgoni, 7 sedani, viens pilsētas auto, viens hečbeks un viena sporta automašīna.

Stellantis koncerna piedāvājumā, kas veidots plašam pircēju lokam atrodami 20 dažādi elektriskie modeļi, kamēr Volkswagen ar saviem apakšzīmoliem ID un e-tron nodrošina 19.   

Šiem ražotājiem seko Ķīnas SAIC ar 16 modeļiem, no kuriem daudzi jau ir pieejami Eiropā un jaunajos tirgos, General Motors piedāvā līdzīgu skaitu (tiesa, daudzi vēl nav laisti tirgū), Ķīnas ražotāju Dongfeng un BYD paletē ir attiecīgi 15 un 14 modeļi, bet Mercedes, BMW un Hyundai spēj likt pretī 11 modeļus katrs.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Onsis 4.decembris 2023 12:33
5 3 Atbildēt

Pagaidat pēc 5-7 gadiem, tos elektrobrīnumus vairs neviens nepirks!

Krotow 4.decembris 2023 12:49
5 2 Atbildēt

Pēc 5-7 gadiem arī paskatīsimies.

Kanibaals 5.decembris 2023 17:11
2 0 Atbildēt

Jā, jā pirks dīzeļus. 

Pirksi kā mīļais tos elektromobīļus, jo cita nekā nebūs.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti