Speciāli sagatavots Porsche 911 sasniedz 6,7 kilometru augstumu (+ FOTO) 4

 

Foto: Porsche

iAuto | 6.decembris 2023 4:22

Vācu autoražotājs Porsche ierakstījis savu vārdu Ginesa rekordu grāmatā, kļūstot par vienīgo automobili pasaulē, kas izdevies uzbraukt līdz 6734 metru augstumam virs jūras līmeņa.

Ceļam uz Čīles vulkāna Ohos del Salado rietumu virsotni Porsche bija sagatavojis divus īpašus 911 ar 350 mm klīrensu, Carrera 4S transmisiju un Klettermaxe portālu asīm. Automašīnām uzstādīja rupja protektora bezceļu riepas, apakšas elementu aizsargus no aramīda, kausveida sporta sēdekļus no oglekļa šķiedras un piecu punktu sporta drošības jostas.  Transmisija tika pārveidota, uzsvaru liekot uz kustību nelielā ātrumā, bet īpaši bīstamām vietām tika paredzēta tālvadība.

Vēl viena īpatnība bija degvielas izvēle, benzīna vietā bākā lejot Porsche Čīles rūpnīcā videi draudzīgā veidā iegūto sintētisko degvielu.

Pēc divu nedēļu ilgas atklimatizēšanās augstkalnu apstākļos, rekorda mēģinājums startēja pagājušajā sestdienā, 2. decembrī. Abas automašīnas sāka ceļu pulksten 3.30 un virsotnē ieradās pulksten 15.58. Sarežģīto apstākļu un attāluma no apdzīvotām vietām dēļ Porsche automobiļos uz virsotni devās arī divi mediķi.

Abām komandām nācās tikt galā ar stindzinošu aukstumu un retināto gaisu, tomēr mērķis tika sasniegts, pārspējot 2020. gada rekordu, kad divi Unimog sasniedza 6694 metru augstumu uz tā paša vulkāna Ohos del Salado rietumu nogāzes.

 
Visi komentāri
 
Viencexpercs 6.decembris 2023 5:09
0 0 Atbildēt

Cik tad īsti ir 6,7 km vai 6734m? Sākumā raksta vienu, tad otru...

ZZZZ 6.decembris 2023 9:57
0 2 Atbildēt

Es ar parastu Citroen C3 1.2 bez turbo, uzbraucu augšā pie paša vulkāna krātera. Bez atklimatizēšanās, tik no bedrainā ceļa viens riteņa spiediena sensors noklājās. Nu un?

Po 6.decembris 2023 15:23
0 0 Atbildēt

Vai tiešām bija vērts dēļ dažiem metriem "atkārtot" Unimog veikumu un it īpaši jau,  ja Poršs nav pat sērijveida?

Savukārt Z ir 'zobaks', nu un?

ZZZZ 6.decembris 2023 15:42
0 0 Atbildēt

Šo nesaprotu, bet man Po

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti