Suzuki prezentējis jauno Swift; būs arī Eiropas tirgū

 

Attēlā - Japānas versija Foto: Suzuki

iAuto | 7.decembris 2023 4:36

Japānas autobūves uzņēmums Suzuki iepazīstinājis ar mazauto Swift septītās paaudzes modeli, kas no 2024.gada pavasara kļūs pieejams arī Eiropas tirgū.

Lai arī cenas un aprīkojuma varianti vēl netiek nosaukti, Suzuki Germany rīkotājdirektora vietnieks Daniels Šnels izteicies, ka japāņu autoražotājs demonstrē "skaidru apņemšanos nodrošināt B segmentu, no kura daudzi citi ražotāji jau ir atteikušies", turklāt redz šajā automobiļu tirgus sadaļā lielu pieprasījumu pēc augstas kvalitātes, modernām mazajām automašīnām

Tiek ziņots ka jaunā Swift ērtajā salonā visas vadības ierīces ir izvietotas ap vadītāju, pirmo reizi iebūvēts jauns augstas izšķirtspējas deviņu collu skārienekrāns, bet pateicoties datu komunikācijas modulim (DCM), vadītājs var vadīt un izmantot praktiskas funkcijas tieši caur viedtālruni.

Kopējais bagāžnieka tilpums tagad sasniedzis 265 litrus (bez nodalījuma zem kravas grīdas), iekraušanas slieksnis ir par vienpadsmit milimetriem zemāks nekā sestajā paaudzē, bet iekraušanas mala tika pazemināta līdz 705 milimetriem, lai atvieglotu iekraušanu un izkraušanu.

Zem jaunā Swift motora pārsega atrodas jauns 1,2 litru trīscilindru benzīna dzinējs ar Dualjet iesmidzināšanu un 61 kW/83 ZS jaudu. Jauda tiek nodota vai nu ar piecu pakāpju manuālo pārnesumkārbu vai bezpakāpju CVT automātisko pārnesumkārbu. Dzinēju atbalsta 12 voltu SHVS vieglā hibrīda sistēma ar integrētu siksnas piedziņas startera ģeneratoru (ISG). Automātiskā pilnpiedziņas sistēma būs papildaprīkojuma sarakstā.

Jaunais Swift atbilst nākamajam “Vispārējās drošības regulas” (GSR) līmenim, kas tiks piemērots no 2024. gada jūlija, tādēļ mazauto pieejamas uzlabotas drošības un palīdzības sistēmas.

Japānas tirgū septītās paaudzes Swift ar CVT kārbu startē jau 13.decembrī, variants ar 5MK – 2024.gada janvārī.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti