Mini turpina ar iekšdedzes dzinējiem: jaunais Cooper C un Cooper S

 

Foto: Mini

iAuto | 11.februāris 2024 5:24

Britu autoražotājs Mini hečbeks Cooper arī piektajā paaudzē būs pieejams ar benzīna motoriem, šādam modelim nosaukumā pievienojot burtu C, savukārt jaudīgāko modifikāciju joprojām atpazīsim pēc burta S aiz modeļa nosaukuma.

Modelī Cooper C trīscilidru benzīna motors attīsta 156 Zs jaudu un 230 ņūtonmetru griezes momentu, ieskrējienu līdz 100 km/h nodrošinot 7,7 sekundēs, savukārt Cooper S iebūvētais četrcilindru agregāts attīsta 204 Zs un 300 Nm, kas no 0 līdz 100 km/h ļauj ieskrieties 6,6 sekundēs. ražotāja uzrādītais degvielas patēriņš – no 5,9 līdz 6,7 litriem uz 100 kilometriem.

Jaunās paaudzes modeļa salonā būs jauna stūre un apaļais OLED centrālais displejs 240 mm diametrā, kas apvieno multimediju sistēmas funkcijas un vadītāja informāciju, parādot to ekrāna augšdaļā. Multimediju iekārtas pamatā ir MINI Operating System 9, tā aprīkota ar MINI Intelligent Personal Assistant palīgu, avatāra lomu uzticot angļu buldogam ar iesauku Spaiks.

Jaunievedumu skaitā LED dienas gaitas lukturi un LED priekšējie lukturi, Matrix aizmugures lukturi, 12 ultraskaņas sensori elektronisko palīgsistēmu darbības nodrošināšanai, 3D navigācija. Komplektā arī proporcijās 60:40 salokāma aizmugures sēdekļa atzveltne, kas bagāžnieka tilpumu ļauj palielināt no 210 līdz 725 litriem.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti