Jaunās Dacia Spring pirmais attēls 6

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 17.februāris 2024 4:52

Rumānijas autoražotājs Dacia publicējis pirmo jaunās paaudzes modeļa attēlu, atklājot, ka pirmizrādi Eiropas tirgū lētākais elektroautomobilis piedzīvos 21. februārī.

Nākamnedēļ Dacia sarīkos jaunās Dacia Spring atklāšanas pasākumu. Instagram publicētais speciāli noēnotais attēls neko daudz neatklāj, vien ļauj noprast, ka SUV automobiļiem raksturīgā forma tiek saglabāta, tāpat kā izmēri, kas aktuālajam modelim vien nedaudz pārsniedz 3,7 metrus.

Tehniskā ziņā būtiskākās izmaiņas ir pārcelšanās uz CMF-AEV platformu – pašreizējās platformas uzlaboto variantu, ko Renault vadītājs Luka De Meo 2022.gadā nodēvēja par „lētāko pasaulē”. Šis risinājums nodrošinās vieglāku kopējo konstrukciju un jaunu tehnoloģiju ieviešanu, īpaši drošības jomā. Tiek prognozēti uzlabojumi arī veiktspējas un diapazona ziņā, taču oficiālu paziņojumu par to pagaidām nav.

Jaunās paaudzes modeļa misija nemainīsies – tas joprojām centīsies sevi apliecināt kā lētāko elektromobili tirgū. Šobrīd Dacia Spring cena Vācijā ir 12 750 eiro, jo ražotājs to piedāvā ar sulīgu 10 000 eiro atlaidi - droši vien arī tāpēc, lai iespējami ātri izpārdotu aizejošo modeli.

 

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Skaidrīte 17.februāris 2024 10:32
5 2 Atbildēt

Tev acīmredzot būtiskākais ieguldījums šķiet lielāks ekrāns un vairāk funkciju, ko no tā var izglāstīt - nekas pārsteidzošs.

Skaidrīte 17.februāris 2024 14:34
2 3 Atbildēt

Neslēpšu - tika izgriezts pēc 2 mēnešiem kopš atdzina no De, lai gan pildījos tikai nestē, centos jau tīrīt, labot, taisīt, arī pie karūsiņas, kā tu saki, bet nekā, ofic.dīleris piedāvāja kaut ko darīt par 1300 - kopš tā laika jau 140 000 km noskrējis - bez filtra, jā gan

Granulu mīlis 17.februāris 2024 14:17
1 5 Atbildēt

Un tev? Izprogrammēt DPF pēc iespējas lŵtak pie Karūsinas bomžatņikā?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti