Kopš Krievijas transportlīdzekļu aizlieguma Latvijā konstatēts tikai viens šāds pārkāpums 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 14.marts 2024 19:43

Kopš stājušies spēkā likuma grozījumi par dalību ceļu satiksmē ar Krievijā reģistrētajiem transportlīdzekļiem Valsts policija ir konstatējusi tikai vienu šādu pārkāpumu, aģentūra LETA apstiprināja Valsts policijā.

3.martā policija konstatēja satiksmē piedalāmies automašīnu "VAZ Lada" ar Krievijas numurzīmi. Automašīna tika konfiscēta un pieņemts lēmums par soda piemērošanu.

Jau ziņots, ka Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Transportlīdzekļu un to vadītāju reģistrā šogad līdz 14.februārim ir pārreģistrēti 25 transportlīdzekļi, kas iepriekš bija reģistrēti Krievijā.

CSDD norāda, ka Krievijā reģistrētu transportlīdzekļu reģistrācija Latvijā bija pieļaujama līdz 14.februārim, un no 15.februāra reģistrācija vairs nav atļauta.

Tādējādi no 2023.gada novembra vidus, kad spēkā stājās grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kas paredz liegt Latvijā uzturēties Krievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem, līdz 14.februārim, Latvijā pārreģistrēti kopumā 46 transportlīdzekļi.

LETA jau ziņoja, 2023.gada novembra vidū Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz liegt Latvijā uzturēties Krievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem. Grozījumi likumā stājās spēkā 2023.gada 15.novembrī.

Likums nosaka, ka Krievijā reģistrēto transportlīdzekļu īpašniekam bija jāreģistrē transportlīdzeklis vai jāizved tas no Latvijas ne vēlāk kā līdz 2024.gada 14.februārim. Vienlaikus Krievijā reģistrēto transportlīdzekļu izmantošana ceļusatiksmē Latvijā ir pieļaujama, ja persona Latvijas teritoriju šķērsos tranzītā, taču Krievijā reģistrētais transportlīdzeklis var šķērsot Latvijas teritoriju tranzītā tikai vienu reizi.

Gadījumā, ja transportlīdzeklis netiks reģistrēts Latvijā vai tas neizbrauks no Latvijas un ja tiks konstatēta tā neatļauta izmantošana ceļu satiksmē, transportlīdzekli konfiscēs. Plānots, ka konfiscētos transportlīdzekļus nodos Ukrainai, tādējādi sniedzot atbalstu Ukrainai cīņā ar agresorvalsti.

 
Visi komentāri
 
Viencexpercs 16.marts 2024 11:22
0 0 Atbildēt

Cik pilsonības ir atņemtas Z - patriotiem? 

Pareizi. Priekš kam? Labāk lai tie krievi savas mašīnas reģistrē latvijā un izplata Z ziņas jau kā latvieši.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO)

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 2

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 5

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti