Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

 

Foto: Porsche

iAuto | 26.marts 2024 4:14

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam.

Porsche Panamera pirmās paaudzes modelis ieradās 2009.gadā, pārsteidzot ar savu četrvietīgo hečbeka vai četrdurvju kupejas (pašu apzīmējums) virsbūvi. Vieniem tas patika, citiem nē, taču neraugoties uz atšķirīgiem viedokļiem, tas ir vācu ražotāja aptverē jau 15 gadus.

Šogad pircējus sasniegs Panamera trešā paaudze. Ražotājs to pasniedz kā pilnīgi jaunu, bet vācu mediji atgādina, ka zem pārveidotās virsbūves atrodami daudzi tā priekšgājēja elementi, tajā pašā laikā atzīstot, ka platforma, virsbūves struktūra, spēka agregāti, piekare, digitālais interjers un programmatūra, kas visu kontrolē, ir daudzējādā ziņā uzlabota, ja ne pilnībā nomainīta.

Jaunā modeļa cena sākas no atzīmes 107 800 eiro – ar aizmugures riteņu piedziņas versiju Panamera. Seko pilnpiedziņas Panamera 4, abām izmantojot uzlabotu 2,9 litru V6 twinturbo motoru, kas tagad attīsta 353 Zs un 500 Nm.

Augstākos plauktos Panamera 4 E-Hybrid un Panamera 4S E-Hybrid zu finden. Abi hibrīdi apvieno V6 benzīna motoru, elektromotoru un divsajūgu pārnesumkārbu ar 25,9-kWh-litija-jonu akumulatoru. Pirmajā gadījumā hibrīdsistēmas jauda ir 470 Zs, otrā - 544 Zs.

Visjaudīgākā Panamera tagad attīsta 680 Zs. Tas ir modelis Panamera Turbo E-Hybrid, kas saņem līdzīgu hibrīdsistēmu, taču V6 motora vietā šeit  izmanto 4,0 litru V8 benzīna agregātu ar divām turbīnām.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Škoda paziņo uzlādējamā hibrīda Kodiaq iV cenu

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda atklājis savā modeļu klāstā pirmā uzlādējamā hibrīda cenu. Kodiaq iV Vācijas tirgū Selection komplektācijā maksās 48 530 eiro . Lasīt vairāk

 

Brauc trīs promiļu reibumā: policija aiztur smagi iereibušus kravas auto un elektrovelosipēda vadītājus

Uz Jelgavas šosejas aiztur kravas automašīnas vadītāju trīs promiļu reibumā, bet Imantā policijai nācās aizturēt vīrieti, kurš šādā reibumā brauca ar elektrovelosipēdu. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 2

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti