Aptuveni 160 000 eiro - BMW piesaka jauno M4 CS (+ FOTO) 2

 

Foto: BMW

iAuto | 8.maijs 2024 14:48

Pasūtīšanai M4 CS kļūs pieejams maija beigās, ražošana sāksies jūlijā.

Vācijas autobūves uzņēmums BMW gatavojas papildināt modeļu piedāvājumu ar izteikti sportisko M4 CS, kas nostāsies pa vidu M4 Competition M xDrive un M4 CSL. Jaunā modeļa motortelpā atrodas no M4 CSL aizgūts trīslitru benzīnu twinturbo dzinējs, kas attīsta 550 Zs un 650 Nm, strādājot apvienojumā ar astoņu pakāpju M Steptronic automātisko pārnesumkārbu un M xDrive pilnpiedziņu ar aktīvo aizmugurējo diferenciāli.

M4 CS ir par 20 kilogramiem vieglāks nekā aptuveni 50 000 eiro lētākais pilnpiedziņas M4 Competition, ir apveltīs ar oglekļa šķiedras jumtu un motora pārsegu, kā arī titāna izplūdes sistēmu (par 4 kg vieglāka). No šī paša materiāla izgatavoti arī spoguļu korpusi, difuzors un spoileris. Vizuāli M4 CS ir viegli atšķirams pēc dzeltenajiem segmentiem lukturos un sarkanā rāmīša, kas apjož radiatora resti. Komplektā arī īpaša dizaina riteņu diski zelta vai melnā krāsā ar Michelin Pilot Sport Cup 2 Semislicks riepām.

100 km/h M4 CS sasniedz 3,4 sekundēs: par 0,1 sekundi ātrāk nekā M4 Competition Coupe M xDrive un par 0,3 sekundēm ātrāk nekā M4 CSL, bet 200 km/h pārvar pēc 11,1 sekundes. Jaunā modeļa maksimālais ātrums ir 302 km/h.

Atšķirībā no M4 CSL, kam ir tikai divi sēdekļi, CS ir pilnvērtīgs ikdienas auto ar visiem četriem sēdekļiem, tiesa – priekšējie ir kausveida – ar “šālēm” no oglekļa šķiedras. Sēdekļi ir ventilējami un apsildāmi, greznoti ar izgaismotu modeļa nosaukuma uzrakstu. 12,3 collu mērinstrumenti un 14,9 collu multivides ekrāns identiski standarta M4, bet braukšanas režīms Track un M-Drive-Proffesional ar Drift-Analyzer un Laptimer funkcijām – tikai šim modelim. Tam jāpieskaita modificētā vilces kontrole ar izvēli 10 pakāpēs.

Pasūtījumus BMW M4 CSL iegādei uzņēmums sāks pieņemt maijā, ražošanu uzsāks jūlijā. Vācijā sportiskā BMW cena sāksies no atzīmes 160 000 eiro.

 

 

Foto: BMW

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vērotājs 9.maijs 2024 0:25
1 0 Atbildēt

Zaļie 'starā' par šito zaļo 😄

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Fisker Ocean – par gandrīz 70 000 dolāru pirkto elektroauto noraksta neliela negadījuma dēļ 6

Elektriskā Fisker Ocean redzama neliela skramba, taču automašīnu salabot nevar un 69 000 dolāru vērtais pirkums jānoraksta. Lasīt vairāk

 

Kāpēc brauciens ar jauno elektrovilcienu daudziem izrādījies sāpīgs vai pat neiespējams? (+ VIDEO) 8

Vilcieni ir, peronu nav - ziemā pieredzētās grūtības nav vienīgais ar ko nākas saskarties tiem pasažieriem, kas vēlas izmantot jaunos vilcienus. Lasīt vairāk

 

Militāro mācību laikā vakar ceļu satiksmes negadījumā miris karavīrs 3

16. maijā, militāro mācību laikā ceļu satiksmes negadījumā, gūstot traumas, kas nav savietojamas ar dzīvību, miris Nacionālo bruņoto spēku karavīrs. Uz notikuma vietu nekavējoties izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts policija un Militārā policija. Pēc Nacionālo bruņoto spēku komandiera pavēles konkrēto militāro mācību norise pārtraukta. Lasīt vairāk

 

Arī elektrību. Rīgā atklāta pirmā Neste elektroauto uzlādes stacija (+VIDEO) 3

Latvijā vadošais degvielas tirgotājs Neste paplašina piedāvājumu un atklāj pirmo 100% atjaunojamās elektrības uzlādes staciju Neste My Renewable Charge Rīgā, Lucavsalas degvielas uzpildes stacijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti