Uzsāk jaunā Nissan Qashqai ražošanu 12

 

Foto: Nissan

iAuto | 25.maijs 2024 13:57

Lielbritānijā, Nissan rūpnīcā Sanderlendā, uzsākta jaunās paaudzes Nissan Qashqai ražošana, turpinot populārā modeļa dzīves ciklu, kas aizsākās jau pirms 18 gadiem.

Jaunā modeļa izstrādē Nissan ieguldījis 30 miljonus mārciņu. Līdz ar jaunu eksterjera un interjera dizainu, krosovers ieguvis jaunas iespējas un funkcijas. To skaitā 64 krāsu varianti salona izgaismojumam, četras kameras uzlabotai apkārtējai redzamībai, pilnveidotas palīgsistēmas, kuras var vadīt, izmantojot pogas uz stūres.

Jaunajā modelī integrēti Google pakalpojumi – pēc reģistrēšanās pieejams Google Maps, bet navigāciju vai automātisko klimata kontroli, cita starpā, varēs aktivizēt ar balss komandu “Hey Google”.

Motori pārņemti no iepriekšējā modeļa. Piedāvājumā paliek arī elektrificētā e-Power piedziņa, ko šobrīd izvēlējušies jau vairāk nekā 120 000 klientu. Šis modelis attīsta 190 Zs un uz 100 km patērē 5,2-5,3 litrus degvielas.

Pirmā krosovera paaudze tika izstrādāta Apvienotajā Karalistē un laista klajā 2007. gadā, sasniedzot vienu miljonu vienību, bet šobrīd pārdoti vairāk nekā četri miljoni Qashqai, aptverot tirgus vairāk nekā 140 pasaules valstīs.

Nissan preses relīze vēsta, ka Sanderlendai, kur tiek ražots arī Juke, ir liela nozīme ražotāja plānos līdz 2030. gadam pilnībā pārveidot savu automašīnu klāstu uz pilnībā elektriskiem transportlīdzekļiem. Tuvākā stratēģija paredz līdz 2026. gadam visā pasaulē laist tirgū 16 elektriskos transportlīdzekļus, sešus no tiem atvēlot Eiropai.

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Tims 26.maijs 2024 0:49
8 2 Atbildēt

Tas, ka garantija nesedz ir tā kā izdomāts vai no pieredzes?

Hansens 25.maijs 2024 18:11
5 4 Atbildēt

Nevajadzigi kosmetiski un elektroniski "uzlabojumi" lai palielinatu cenu. Atrumkarba paliek ta pati veca un luzis tapat ka agrak. Variatora remontu garantija nesedz. Nekad neidomajieties ar so "dzipu" nobraukt no asfalta.

Hujsens 26.maijs 2024 9:47
3 0 Atbildēt

Kāds sakars e-power ar variatoru?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Eiropas ideja par muitas tarifiem Ķīnai: Tesla Model 3 var kļūt dārgāks par Model Y 2

Ķīnā ražotais Tesla Model 3 drīzumā var izrādīties dārgāks par Model Y, ja tiks realizēta EK ideja par importa nodevām Ķīnā ražotiem elektroautomobiļiem. Lasīt vairāk

 

BYD sola uzlādi 10 minūtēs jau šogad; bez izaicinājumiem neiztiks 5

Ķīnas autobūves koncerna izstrādātā 6C uzlādes tehnoloģija 10-80 procentu uzlādi nokārto 10 minūtēs. Lasīt vairāk

 

Audi saduras ar ugunsdzēsēju auto (+ VIDEO) 22

Kas pirmais brauc, tas pirmais maļ - Audi šoreiz nepaveicas, jo aizbraucot pirmajam, tas saduras ar ugunsdzēsēju auto, kas steidzas uz izsaukumu. Lasīt vairāk

 

Lai pirktu videi draudzīgus - Igaunijas parlaments pieņem likumu par auto nodokli 22

Igaunijas parlaments trešdien trešajā un galīgajā lasījumā pieņēma likumu par transportlīdzekļu nodokļa ieviešanu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti