Braucot var atvērties motora pārsegs - Lamborghini atsauks 2133 Urus 4

 

Foto: Lamborghini

iAuto | 28.maijs 2024 4:53

Itālijas superauto ražotājs Lamborghini atsauks vairāk nekā divus tūkstošus Urus krosoveru, jo to īpašnieki var saskarties ar ārkārtīgi bīstamu defektu, kad braucot lielā ātrumā atveras motora pārsegs.

Lamborghini ir augstas klases ražotājs, taču arī viņiem gadās brāķis. Tas šoreiz noticis ar krosoveru Urus, kas tiks pakļauts atsaukumam. ASV Nacionālā autoceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) paziņojusi, ka uz servisiem aicinās 2133 Urus Performante un S versijās. Iemesls ir nekvalitatīvas kniedes, kas nostiprina motora pārsega fiksatoru.

Tiek ziņots, ka braucot ar ātrumu virs 145 km/h, nekvalitatīvo kniežu dēļ gaisa plūsma var radīt spraugu starp pārsegu un priekšējo buferi, kas pieaugot tās spēkam, atrauj vaļā vai pat pilnībā atdala pārsegu no kopējās konstrukcijas.

Vismaz viens šāds gadījums ar kādu indonēziešu klientu jau esot noticis. Lamborghini uzskata, ka tikai diviem procentiem Urus varētu būt šādas nekvalitatīvas kniedes, tomēr drošība ir pirmajā vietā un ražotājs atsauks visus 2133 Urus Performante un S, kas ražoti 2023.-2024.gadā.

Lamborghini sāks informēt klientus jūnija beigās un jūlija sākumā. Nogādāts pie izplatītāja, automobilis tiks pārbaudīts un vajadzības gadījumā salabots, bojāto konstrukciju aizstājot ar izturīgākām detaļām, ko Lamborghini partneri sākuši piegādāt pavasarī, pēc pārbaudēm, kas tika veiktas jau pieminētā indonēziešu klienta sakarā.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ZZZZ 29.maijs 2024 10:20
1 0 Atbildēt
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti