Volkswagen sola elektrisko mobilitāti jau par 20 000 eiro, bet - no 2027.gada 11

 

ID.Code koncepts rāda Volkswagen nākotnes dizainu Foto: Volkswagen

Nozare.lv | 29.maijs 2024 10:49

Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen" otrdien paziņoja par plāniem Eiropas tirgū piedāvāt līdz šim lētāko pilnībā elektrisku automobili, ņemot vērā aizvien sīvāku Āzijas uzņēmumu konkurenci.

Jaunais modelis, kura cena veidos aptuveni 20 000 eiro un kas tiks prezentēts 2027.gadā, piedāvās "mazcenas elektrisko mobilitāti no Eiropas Eiropai," norādīja "Volkswagen" vadītājs Olivers Blūme.

Tāpat uzņēmums arī pavēstīja par plāniem jau līdz 2025.gada beigām prezentēt vairākus citus elektrisko automobiļu modeļus, kuru cena būs zem 25 000 eiro. Starp tiem paredzēti divi "Volkswagen" un "Cupra" zīmolu kompaktautomobiļi, kā arī divi "Volkswagen" un "Škoda" neliela izmēra apvidus automobiļi.

Šie visi četri modeļi tiks ražoti Spānijā.

"Volkswagen" veicis milzīgas investīcijas elektrisko automobiļu ražošanas palielināšanai. Taču uzņēmums šajā segmentā uzrādījis lēnu progresu, ņemot vērā vāju pieprasījumu un aizvien sīvāku konkurenci no ārvalstu, jo sevišķi Ķīnas ražotājiem.

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
R(8) 29.maijs 2024 12:02
8 0 Atbildēt

Tie 20tk ir sodien , bet pec 3 gadi ar inflaciju bus visi 27tk

Krotow 29.maijs 2024 14:41
5 0 Atbildēt

Un garākam cilvēkam sēžot ar ceļiem būs aizspiestas ausis.

Tūnberga 29.maijs 2024 15:03
5 0 Atbildēt

Tas nekas, toties varēsi sevi mierināt ar domu, ka sēdi no plastmasas pudelēm izgatavotā sēdeklī.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti