Elektrisko Škoda Enyaq, kas pa Āfriku veica 33 000 km, nodod muzejam (+ FOTO) 1

 

Foto: Škoda

iAuto | 29.jūnijs 2024 9:46

Elektriskās piedziņas Škoda Enyaq, ar kuru divi nīderlandieši veica 33 360 kilometru ceļojot pa Āfriku, nonāks Škoda muzejā Mlada Boļeslavā.

Renske Kokss un Mārtens van Pel Menšs savu braucienu pa Āfriku uzsāka 2022.gada novembrī, lai pēc 33 tūkstošiem veikto kilometru finišētu 2023. gada jūlijā. Ar savu ceļojumu abi piedzīvojumu meklētāji vēlas veicināt ilgtspējīgu ceļošanu, pierādot, ka tas iespējams arī ar elektromobili.

Ceļojumam tika izvēlēts jauns Enyaq 80 Laurin & Klement, kas aprīkots ar 82 kWh bateriju un aizmugures riteņu piedziņu. Automašīna tika nedaudz pārveidota, lai varētu paņemt līdzi vairāk bagāžas, ieskaitot salokāmus saules paneļus ar kopējo platību 60 kvadrātmetri. Obligātajā komplektā ietilpa arī jumta telts un bezceļu riepas labākai saķerei.

Svarīgākā sastāvdaļa izrādījās tieši fotoelementu komplekts, kas nodrošināja 54 procentus no nepieciešamās enerģijas.

Tagad automašīna nonāks Škoda Museum Mlada Boļeslavā, bet abi ceļotāji no ražotāja saņems jaunāko Škoda Enyaq 85x Laurin & Klement.

Škoda norāda, ka iepriekšējās 80 un 80x versijas ir aizstātas ar 85 un 85x variantiem. Tie spēj sasniegt maksimālo ātrumu 180 km/h, un tiem ir jauna, optimizēta piedziņa. Pilnpiedziņas Enyaq 85x jauda tagad ir 210 kW, ko papildina jauna programmatūra, kas atbalsta akumulatora priekšsildīšanu. Arī uzlādes jauda ir palielināta līdz 175 kW, ļaujot 82 kWh akumulatoru uzlādēt no 10% līdz 80% tikai 28 minūtēs.

 
Visi komentāri
 
Ačulis 29.jūnijs 2024 10:40
0 2 Atbildēt

Tad jau tas nav nekāds "4x4electric" kā vēsta uzlīme uz auto virsbūves.. Parasts (nosacīti) aizmugures piedziņas elektroauto, kā minēts rakstā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pludmales priekiem – itāļu kvadricikls greznā izpildījumā par 25 000 -35 000 eiro (+ FOTO) 1

Pateicoties uzņēmuma Castagna Milano pūliņiem, Fiat Topolino – automašīnas izskata kvadricikls, tagad būs pieejams arī greznā izpildījumā un divos variantos. Lasīt vairāk

 

Mercedes sola vairāk naudas iekšdedzes dzinējiem 9

Atzīstot, ka mērķi pārejai uz pilnīgu elektrisko piedziņu ir pārāk ambiciozi, Mercedes-Benz paziņojis par ievērojamu naudas līdzekļu ieguldīšanu iekšdedzes dzinēju attīstībā. Lasīt vairāk

 

Trīs kravas auto sadursmē uz Ventspils šosejas gājis bojā cilvēks; satiksme bloķēta (+ VIDEO; PAPILDINĀTS 19:30) 27

Uz Ventspils šosejas (A10), Tukuma novadā, netālu no Jaunmoku pils noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā gājis bojā cilvēks, noskaidroja aģentūra LETA. Lasīt vairāk

 

Sapnis piepildās? - BMW autopilots ar vēl nebijušām iespējām 10

BMW ir pirmais autoražotājs, kas ieguvis atļauju apvienot 2. un 3. līmeņa automatizētās braukšanas sistēmas, kas vadītāju gandrīz pilnībā atbrīvo no viņa pienākumiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti