Mercedes sola vairāk naudas iekšdedzes dzinējiem 9

 

Foto: Mercedes-Benz

iAuto | 29.jūnijs 2024 15:29

Atzīstot, ka mērķi pārejai uz pilnīgu elektrisko piedziņu ir pārāk ambiciozi, Mercedes-Benz paziņojis par ievērojamu naudas līdzekļu ieguldīšanu iekšdedzes dzinēju attīstībā.

Intervijā izdevumam Wirtschaftswoche Mercedes izpilddirektors Ola Kallenius uzsvēris, ka  iekšdedzes dzinēju tehnoloģijas neizzudīs arī pēc 2030. gada, taču, lai nodrošinātu, ka benzīna un dīzeļa dzinēji atbilstu arvien stingrākajām vides prasībām, nepieciešami lieli ieguldījumi.

Šogad vācu autobūves uzņēmums vieglo automobiļu attīstībai tērēs 14 miljardus eiro. Līdzekļi ir rezervēti “Hightech iekšdedzes dzinēju tehnoloģijām”, kā arī elektrifikācijai un digitalizācijai. Neatklājot, cik tieši paredzēts novirzīt iekšdedzes dzinēju attīstībai, Kallenius atklājis, ka tas ir "vairāk nekā iepriekš plānots".

Uzņēmuma jaunās stratēģijas augļi būs redzami S-klases modernizācijā (2026.gads), kur ieguldīts vairāk nekā parasti feislifta procesā. Tas jādara, lai noturētu parastās piedziņas "augstākajā tehnoloģiskajā līmenī" un nenonāktu situācijā, kad neieguldot pietiekoši līdzekļu benzīna un dīzeļa dzinējos, Mercedes iekšdedzes dzinēju bizness 2027. vai 2028. gadā pēkšņi apstātos.

Atslābt neļauj arī jaunie Euro 7 un China 7 normatīvi, kas pieprasa tīrākus dzinējus, pretējā gadījumā draudot ar milzīgiem naudas sodiem. Mercedes to risinās optimizējot visas atbilstošās iekšdedzes dzinēju un transmisiju kombinācijas un ieviešot piedāvājumā vairāk elektrificēt modeļu.

2021. gadā Mercedes paziņoja, ka uzlādējamo hibrīdu un pilnībā elektrisko modeļu īpatsvars līdz 2025.gadam sasniegs aptuveni 50 procentus no gada pārdošanas apjoma. Tagad ir skaidrs, ka to neizdosies sasniegt, tādēļ jāizvēlas piezemētāks mērķis. Un Mercedes tāds ir: 50% hibrīdautomobiļu un pilnībā elektrisku transportlīdzekļu līdz desmitgades beigām.

Kallenius pastāstījis, ka Mercedes ir noslēgts līgums ar Ķīnas Geely par sadarbību hibrīddzinēju izstrādē un apstiprinājis, ka vācu uzņēmums nav atmetis plānus par astoņām gigarūpnīcām, kas ražos akumulatorus. Tiesa, to realizācijai termiņi pārbīdīti uz vēlāku laiku.

 
Visi komentāri
 
0pis 29.jūnijs 2024 16:37
0 1 Atbildēt

OK, sūtu MB savu kontu, lai piemet arī manam iekšdedzes dzinējam.

Freijers 29.jūnijs 2024 18:57
6 0 Atbildēt

Visas zemes elektrifikācija un komunisms pagaidīs….

Nja 30.jūnijs 2024 10:25
2 0 Atbildēt

Šim ar šo ir maz sakars. Neviens negrib zaudēt klientus jo būs tādi kas nekad negribēs elektrisko auto. Tāpat kā ar degvielu, ir kam tikai dīzeli vajag un viss. Tāpēc ražos visu veidu auto lai noturētu klientu. Jo tas kurš pirmais atteiksies zaudēs klientus. Ja nu vien pēkšņi neizdomā ko radikālu ar akumulatoriem un cenu.

:-) 1.jūlijs 2024 12:47
0 1 Atbildēt

Pirmais ražotājs, kas šo paziņoja bija TOYOTA, Vācijas trijnieks, nekad to nav nolieguši, vienkārši šobrīd redz kas notiek ar FORD, Geely (volvo), francūžiem, korejiešiem. Visu likt uz vienas kārts, tas nav gudri. Jā, paliks kāds PHEV, EV, bet dīzeļa un benzīna agregāti būs pamats visam. MHEV šobrīd ir populārākais risinājums un tāds paliks. Arī 3 cilindru agregāti bija un ir lsiela kļūda.

Nja 1.jūlijs 2024 12:52
3 0 Atbildēt

Liela kļūda ir nopirkt auto un nepraizi to lietot. 3cyl motors pilsētā būs ok, bet ar tādu braukt uz bāņa, da nu nahuj. Hybrid paliek populāri,nu jau pie lieliem ātrumiem arī hybdir palīdz, ne tikai pilsētā.

650 30.jūnijs 2024 1:19
3 1 Atbildēt

Kā tā, kā neizzudīs.Kas te atkāl pa hu-ņu.Ūļmāngatves jepona kondzerbuņdžu tirgotājs jau pirms gadiem 3jiem tepat cieti solīja nāvesspriedumu.Europā.Jā.

Pirms pāris dienām tepat arī kaut kāda vispasaules kurinātāju aģentūra solīja, ka tūliņ vairs neļaus rakt naftu.Saūūda šeihiem gaidāms bads un tuksneša priņčiem kirdiks.Kam lai (Lohs) tagad tic??

Onsis 30.jūnijs 2024 12:33
3 2 Atbildēt

Realitāte un veselais saprāts liek to darīt!

uupis 30.jūnijs 2024 23:35
1 0 Atbildēt

Tas nav nekāds jaunums!

kaartiibai jaabuut 1.jūlijs 2024 7:46
1 2 Atbildēt

Pietiek piegaaniit zemi ar nekam nevajadziigo elektrohlamu razjoshanu!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Dzērājšoferis ietriecas Latvijas vadošās sprinteres auto (+ VIDEO) 6

Tas ir brīnums, ka esam dzīvi un ka mūsu meitiņai ir abi vecāki! Tā pēc smagas avārijas vakar, kurā 2,4 promiļu reibumā esošs autovadītājs ietriecās viņu ģimenes auto, saka labākā Latvijas sprintere un olimpisko spēļu dalībniece Gunta Vaičule. Lasīt vairāk

 

VP: Tuvākajā laikā Liepājas šoseju par divjoslu ceļu katrā virzienā neviens neizbūvēs (+ VIDEO) 23

"Ir jāsaprot, ka neviens tuvākajā laikā divjoslu ceļu katrā virzienā neizbūvēs. Iespējams, audits kaut ko secinās, iespējams, būs izmaiņas satiksmes organizācijā, vai nu būs kādi aizliegumi noteikti, vai ātruma režīms tiks samazināts noteiktā posmā," tā par plānoto Liepājas šosejas posma drošības auditu sacīja VP Reaģēšanas pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis. Lasīt vairāk

 

Mercedes sola vairāk naudas iekšdedzes dzinējiem 9

Atzīstot, ka mērķi pārejai uz pilnīgu elektrisko piedziņu ir pārāk ambiciozi, Mercedes-Benz paziņojis par ievērojamu naudas līdzekļu ieguldīšanu iekšdedzes dzinēju attīstībā. Lasīt vairāk

 

Trīs kravas auto sadursmē uz Ventspils šosejas gājis bojā cilvēks; satiksme bloķēta (+ VIDEO; PAPILDINĀTS 19:30) 34

Uz Ventspils šosejas (A10), Tukuma novadā, netālu no Jaunmoku pils noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā gājis bojā cilvēks, noskaidroja aģentūra LETA. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti