Ķīnas elektromobiļu ražotājs BYD plāno būvēt rūpnīcu Turcijā

 

Foto: BYD

Nozare.lv | 9.jūlijs 2024 10:27

Ķīnas lielākais elektrisko automobiļu ražošanas uzņēmums BYD vienojies par viena miljarda ASV dolāru (924 miljoni eiro) vērtas rūpnīcas būvēšanu Turcijā.

Jaunajā rūpnīcā varēs saražot līdz 150 000 automobiļu gadā, vēsta Turcijas valsts ziņu aģentūra "Anadolu".

Gaidāms, ka rūpnīcā tiks radīti ap 5000 jaunu darbavietu un ražošana tajā tiks sākta 2026.gada nogalē.

Vienošanos par rūpnīcas būvniecību puses parakstīja pasākumā Stambulā, kuru apmeklēja Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans un BYD vadītājs Vans Čuaņfu.

Pagājušajā nedēļā Eiropas Komisija noteica papildu tarifus Ķīnas elektromobiļu importam, kas nozīmē, ka BYD ražotajiem spēkratiem, tos importējot no Ķīnas, papildu 10% muitas nodevai jāmaksā arī 17,4% tarifs.

Turcija ir daļa no Eiropas Savienības Muitas savienības, kas nozīmē, ka valstī ražoto transportlīdzekļu eksportu uz bloku var neaplikt ar papildu tarifu.

Turcijas valdība arī ir noteikusi papildu 40% tarifu Ķīnas transportlīdzekļu importam, tādējādi cenšoties atbalstīt vietējos ražotājus.

Maijā ASV prezidents Džo Baidens paaugstināja ievedmuitas tarifus Ķīnā ražotiem elektromobiļiem, saules paneļiem, tēraudam un citām precēm. Baltais nams paziņoja, ka pasākumu vidū ir 100% muitas nodoklis elektromobiļiem no Ķīnas, to pamatojot ar negodīgu Ķīnas politiku un centieniem aizsargāt ASV darbavietas.

Pieredzējušā ASV investora Vorena Bafeta atbalstītais BYD ir pasaulē otrs lielākais elektromobiļu ražotājs aiz Īlona Maska "Tesla".

Kompānija pēdējā laikā ir strauji paplašinājusi ražošanu ārpus Ķīnas.

Pagājušā gada nogalē BYD paziņoja par ražotnes būvēšanu Ungārijā.

Ceturtdien BYD atklāja elektromobiļu ražotni Taizemē, kur plānots radīt 10 000 darbavietu un saražot 150 000 automobiļu gadā. 

Kompānija ir paziņojusi par plāniem būvēt rūpnīcu Meksikā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Trīsreiz vairāk vidējo ātruma radaru, sods jau no pirmā pārsniegtā kilometra - Briškens cer saņemt deputātu atbalstu 69

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) cer saņemt deputātu atbalstu priekšlikumam par naudas sodu piemērošanu no pirmā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegtā kilometra, intervijā aģentūrai LETA atzina ministrs. Lasīt vairāk

 

Nissan Ariya NISMO atgriezīsies Eiropā (+ FOTO)

Nissan Motorsport (Nismo) sportiskais modelis atgriežas Eiropā līdz ar motorsporta nodaļas pastāvēšanas 40. gadadienu. Lasīt vairāk

 

1 līdz 500 eiro: WRC rallijs Latvijā, cik maksā biļetes? 10

Lētāko biļešu cena ir 1 eiro, bet par sestdienas pasākumu VIP biļeti prasa 500 eiro. Lasīt vairāk

 

ReTV: Latvijas autosportā vēsturiska nedēļa (+ VIDEO)

Šonedēļ Latvijā pirmo reizi notiek augstākā līmeņa autorallija sacensības. Uz mūsu valsti ir ieradušās pasaulē ātrākās ekipāžas, lai savā starpā noskaidrotu “Tet Rally Latvia” uzvarētājus. Neilgi pēc sacensību svinīgās atklāšanas pārpildītu tribīņu priekšā vakar vakarā Biķernieku autotrasē notika rallija pirmais specposms, kurā sportistiem bija jāveic nedaudz vairāk nekā 11 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti