Volkswagen izveido ID.Unyx apakšzīmolu Ķīnai (+ FOTO) 2

 

Foto: Volkswagen

iAuto | 18.jūlijs 2024 13:05

Domājot par Ķīnas tirgu, Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen izveidojis jaunu apakšzīmolu ID. Unyx un prezentējis pirmo modeli ID. Unyx 01.

Nav noslēpums, ka elektriskās ID saimes modeļi Ķīnā “īsti neiet”, tādēļ Volkswagen mainījis pieeju un šoreiz virza stratēģiju “Ražots Ķīnā Ķīnai”, uzrunājot galvenokārt gados jaunāku pircēju grupu. Tas nozīmē sportisku dizainu Cupra modeļu stilā un mūsdienīgu elektroniku, ieskaitot Human-Machine-Interface (HMI) ar personalizētu 3D avataru.

Ražotājs atklāj, ka E-SUV Coupe modelis būs aprīkots ar 77 kWh bateriju, kas ļaus nobraukt līdz 621 km pēc Ķīnas CLTC normatīviem. Versijas divas: aizmugures riteņu piedziņas variants ar 210 kW (210 Zs) un divmotoru versija ar 250 kW (340 Zs).

Lai pieskaņotos jauno ķīniešu vēlmēm, ID Unyx iegūst tādas “smalkas lietas” kā krāsainus riteņu diskus, aizmugurējos lukturus visā platumā ar integrētu un izgaismotu Volkswagen logotipu, plāksnītes ar modeļa uzrakstiem un lielāka izmēra VW logotipu uz pārsega.

Izstrādāts arī interaktīvs uz AI balstīts 3D avatars, kura izskatu var pielāgot lietotnē un sinhronizēt ar transportlīdzekļa HMI. Avatara balsi var konfigurēt, pamatojoties uz cilvēka balsi, un tā var pavadīt vadītāju sarunās. Neiztrūks arī ķīniešiem tik svarīgās daudzkrāsu gaismiņas, salona dekori un izgaismojamie elementi vairākās variācijās.

Volkswagen plānos līdz 2026. gadam ir vēl četri ID. Unyx modeļi.

 

 
Visi komentāri
 
Pohuijs 19.jūlijs 2024 19:23
0 0 Atbildēt

Mums baro sūdus, Parazīti jopvik

Hmm 20.jūlijs 2024 8:19
0 0 Atbildēt

vācieši saka, tas ir Cupra Tavascan, tā ka, pie mums arī varēs nopirkt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Rīgā ceļa zīmēm ticēt nevar, ceļu būvnieki Vianova nedarbi uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 5.9.2024 (+ VIDEO) 9

Ceļa remontētāji atkal grēko ar ceļa zīmju un vadstatņu izvietošanu, iAuto atkal spiests pieminēt projektētāju, būvnieku un kontrolētāju atbildību. Taču ir arī labā ziņa - vieta, kur vecais asfalts satiekas ar jauno, šoreiz nofrēzēta godam, tādēļ neveido atsitienu, kas būvniekiem izdodas ne vienmēr. Lasīt vairāk

 

Nākamnedēļ Frankfurtē notiks izstāde auto nozares profesionāļiem “Automechanika Frankfurt”

No 10. līdz 14. septembrim norisināsies “Automechanika Frankfurt”, kas ir pasaulē lielākā auto nozares tehnoloģijām un pēcpārdošanas tematikai veltītā izstāde profesionāļiem. Izstādes tēma šogad ir “Braukšanas transformācija”, ņemot vērā pārmaiņas, kas šobrīd skar autobūves nozari. Lasīt vairāk

 

Latvijas auto žurnālistu komanda startēs “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensībās 2

No 20. Līdz 21. septembrim Panevēžas autodromā notiks “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensības. Tajās piedalīsies arī auto žurnālistu komanda no Latvijas, sacenšoties gan kopējā ieskaitē, gan arī atsevišķā - Baltijas mediju pārstāvju ieskaitē. Lasīt vairāk

 

Netraferētā policijas ekipāža ķer uz ātrumu ceļu būvdarbu zonā uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 4.09.2024 (+ VIDEO) 31

Autovadītāji remontu zonā brauc ievērojami ātrāk par atļautajiem 50 km/h, riskējot un arī iekrītot, kad plūsmai pievienojas netrafarētais policijas auto. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti