Nilu 27 - Bugatti un Koenigsegg bijušais dizaineris piesaka savu projektu (+ FOTO) 2

 

Foto: NILU 27

iAuto | 9.augusts 2024 4:42

Pieredzējušais auto dizaineris Saša Seļipanovs, kas strādājis ar tādiem pasaulē pazīstamiem zīmoliem kā Hyundai Genesis, Lamborghini, Bugatti un Koenigsegg, izlēmis uzbūvēt pats savu superauto Nilu 27.

Ar Seļipanova dalību tapuši tādi modeļi kā Lamborghini Huracan un Bugatti Chiron, Koenigsegg Gemera un CC850, tādēļ par speciālista prasmēm diezin vai vērts šaubīties.

Nešaubās arī partneri, tādēļ zināms, ka sporta auto prototips tiks parādīts augusta vidū Monterey Car Week pasākumā Peblbīčas, bet ražošana notiks izmantojot Aria Group iespējas ASV.

Nekādu hibrīdtehnoloģiju, nekādas elektrifikācijas – tāda ir Seļipanova devīze, tādēļ Nilu 27 iebūvēts atmosfēriskais V12 agregāts, ko piegādā Jaunzēlandes Hartley Engines un septiņu pārnesumu mehāniskā pārnesumkārba ar H-veida pārslēgšanas shēmu. Kabīnē ir minumus detaļu – ātrumpārslēgu, ventilācijas pievadus un mērinstrumentu paneli ar četriem apaļiem pulksteņiem nesedz polsterējums, sporta sēdekļi nav regulējami (tikai pedāļu mezgls), bet vienīgais displejs ar papildu informāciju iebūvēts atpakaļskata spogulī. Nav nekādu braukšanas režīm, ārējie spoguļi un galvas balsti jāregulē manuāli.

Konstrukcijas pamatā ir monokoks no oglekļa šķiedras, priekšējais un aizmugurējais apakšrāmis no alumīnija sakausējuma, kā arī jau pieminētais 6,5 litru V12 motors, kas attīsta 1070 Zs un 860 Nm un pateicoties īsajam virzuļa gājienam, griežas līdz 13 tūkstošiem apgriezienu minūtē – “gluži kā elektromotors”.

Motora konstrukcija ir tāda, ka ieplūde un izplūde ir samainīta vietām, tādēļ bija nepieciešams sarežģītas konstrukcijas izplūdes trakts, kas tika izdrukāts no karstumizturīga materiāla ar 3D printeri, iedvesmojoties no gaisa kuģa Space Shuttle sprauslām.

Komplektā arī uz augšu atveramas durvis, “vaļēja” dubulto sviru Pushrod piekare, 20 un 21 collu riteņi ar centrālo uzgriezni, Michelin Pilot Sport Cup 2R riepas un oglekļa šķiedras keramikas bremzes no Brembo.

Sākumā plānoti 15 Launch-Edition Nilu 27 eksemplāri bez pielaides koplietošanas ceļiem, tad vēl 54 automašīnas, kas drīkstēs piedalīties kopējā satiksmē.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 9.augusts 2024 18:34
1 0 Atbildēt

Nilam 27. Varbūt tas ira eroparlamentārnešu veltījums misteram Uškakovam 27g jubilējā?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Škoda Elroq – čehu ražotājs nodemonstrē jauno dizaina virzienu (+ FOTO)

Čehijas autoražotājs Škoda publicējis topošā modeļa dizaina skices atklājot, ka elektriskās piedziņas SUV būs pirmais, kas izmantos jauno Modern Solid dizaina valodu. Lasīt vairāk

 

Satiksmes autobusa un vieglā auto sadursme uz A2 autoceļa 9.09.2024 (+ FOTO) 20

Vieglais auto uztriecas reisa Žīguri-Balvi-Rīga satiksmes autobusam. Nav zināms, kādēļ notikusi sadursme, taču redzams, ka tā nav smaga, tādēļ, cerams, iztikts bez cietušajiem. Lasīt vairāk

 

Daudzvirzienu ceļš. Pirmais kontakts ar Toyota nākotnes modeļiem (+ VIDEO)

Toyota ir hibrīdpiedziņas pionieris, taču nesnauž arī citu enerģijas un piedziņas veidu izpētē. Toyota multipath - way pasākumā Francijā pirmo reizi ieraudzījām degvielas šūnu pikapus un citus nākotnes transportlīdzekļus, kā arī vērienīgo ieguldījumu motorsportā ar Toyota Gazoo Racing nodaļām. Lasīt vairāk

 

2026. gadā Chrysler un Dodge sola jaunus krosoverus; bažas par likvidāciju gaist - pagaidām 3

Bažas par to, ka Stellantis varētu upurēt abas markas šī brīža autoražotājiem ne pārāk labvēlīgajos apstākļos pēc šī paziņojuma gaist – pagaidām. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti