Aston Martin Vanquish – V12 joprojām dzīvs (+ FOTO) 2

 
iAuto | 4.septembris 2024 4:17

Britu luksuss automobiļu ražotājs Aston Martin iepriecinājis 12 cilindru motoru fanus ar jauno Vanquish, jo šo modeli joprojām darbina ikoniskais V12.

Vanquish atgriežas pēc sešu gadu prombūtnes un neveiksmīga mēģinājuma pārtapt par modeli ar vidū iebūvētu motoru. Vanquish faniem par laimi no tā nekas nesanāca, tādēļ jaunākais Vanquish atkal veidots kā īpaši grezns un izmēros brangs GT ar vareno 12 cilindru motoru.

Protams, spēka agregāts, kas veidots uz 2016. gada dzinēja bāzes ir pilnībā pārbūvēts - no vienas puses tādēļ, lai iegūtu lielāku jaudu un griezes momentu, no otras – lai varētu izpildīt ekoloģijas prasības. Tagad 5,2 litru motora atdeve ir 835 Zs un 1000 Nm, kas pietiekami, lai sasniegtu 345 km/h, pirmajam simtam patērējot 3,2 sekundes. Dzinējs apvienots ar astoņu pakāpju ZF automātisko pārnesumkārbu, kas nosūta jaudu uz aizmugurējiem riteņiem, izmantojot e-diff elektronisko diferenciāli.

Vanquish pamatā ir alumīnija karkass ar oglekļa šķiedras virsbūves paneļiem, tādēļ automašīnas svars, neraugoties uz V12 motoru ir tikai 1774 kg. Savs pienesums šajā jomā arī kaltajiem riteņu diskiem un bremzēm ar oglekļa šķiedras-keramikas elementiem. Vēl 10,5 kg var nomest, ja standarta izplūdes sistēmu nomaina pret titāna izstrādājumu.

Divvietīgais salons izdarināts ar ādu un alkantaru, greznots koka ieliktņiem, pa vidu sēdekļiem plata konsole ar braukšanas režīmu izvēlēm un funkciju aktivizēšanas taustiņiem, 10,25 collu digitālais instrumentu panelis un tāda paša izmēra multimediju sistēmas ekrāns, Bowers & Wilkins audio sistēma ar 15 skaļruņiem.

Komplektā smalki regulējama piekare ar Bilstein DTX amortizatoriem un dažādi elektroniskie palīgi, piemēram, Corner Braking, kas stabilizē aizmuguri, bremzējot līkumos.

Aston Martin vēl nav paziņojis jaunā Vanquish cenas, taču tiek prognozēts, ka tas maksās vismaz 250 000 līdz 300 000 eiro. Plānots, ka pavisam tiks saražoti 1000 Vanquish eksemplāri.

 

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Onsis 4.septembris 2024 7:28
4 0 Atbildēt

Vismaz vēl daži ražotāji ražo mašīnas ar motoriem!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Degvielas cenas: Dīzelis 1.477 un 95 benzīns 1.517 EUR; bet Igaunijā? - 15.09.2024

iAutolv uzpilda degvielu par 1.477 eiro litrā, Gulbenē todien Neste cena bija 1.42 par litru, bet Igaunijā 15. septembrī par dīzeļdegvielas litru prasīja 1,419 eiro. Lasīt vairāk

 

Pjastri veiksmīgi aizsargājas no Leklēra un uzvar Azerbaidžānas "Grand Prix" 2

Austrālijas autosportists Oskars Pjastri svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 17.posmā - Azerbaidžānas "Grand Prix" - un viņa pārstāvētā "McLaren" komanda kļuva par līderi Konstruktoru kausā. Lasīt vairāk

 

Lielas problēmas BMW: Dingolfingas rūpnīca uz laiku aptur ražošanu, atsaukums izmaksās miljonus 4

BMW uz laiku apturējis ražošanu savā Eiropas lielākajā rūpnīcā Vācijas pilsētā Dingolfingā. Iemesli lēmumam ir vairāki. Lasīt vairāk

 

Dzelzceļa stacija RIX lidostā un vilciena savienojums ar Rīgu būtu jāiesaldē vismaz uz 10 gadiem (+ VIDEO) 23

iAutolv apskata topošo Rail Baltica stacijas ēku Rīgas lidostā un izsaka savas domas attiecībā par šo projektu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti