Dacia Sandriders gatavojas lieliskam sniegumam Marokā (+ FOTO)

 
Dacia | 2.oktobris 2024 13:29

The Dacia Sandriders šīs nedēļas beigās pirmo reizi pārslēgsies uz sacensību režīmu – Nasers Al-Atija (Nasser Al-Attiyah) / Eduārs Bulanžers ()Édouard Boulanger, Kristīna Gutjeresa (Cristina Gutiérrez) / Pablo Moreno (Pablo Moreno) un Sebastjēns Lēbs (Sébastien Loeb) / Fabjēns Lurkjē (Fabian Lurquin) piedalīsies Rallye du Maroc (no 6. līdz 11. oktobrim), 2024. gada FIA Pasaules rallijreida čempionāta sezonas izšķirošajās sacīkstēs un ideālā treniņbraucienā, gatavojoties Dakārai janvārī.

The Dacia Sandriders šovasar ir pamatīgi izmēģinājuši Ultimate kategorijas Sandriders Apvienotajā Karalistē, Francijā un Marokā, un nu viņu mērķis ir visas šīs vērtīgās atziņas likt lietā sacīkstēs, kuras dēvē par miniatūro Dakāru – autosporta lielāko pārbaudi gan pilotam, gan mašīnai.

Lai gan Rallye du Maroc, kuru kopējā distance ir 2468 kilometri, The Dacia Sandriders ir pirmās sacīkstes, šīs komandas braucējiem un apkalpei ir pieredze ar Āfrikas rallijreida sacīkstēm iepriekšējās sezonās. Tas komandai rada nozīmīgu pamatu, no kura atsperties. Tiešām – Al-Atija, pieckārtējs Dakāras rallija uzvarētājs, nupat 2021. gadā guva uzvaru arī Rallye du Maroc.

“Atlikuši nepilni trīs mēneši, kad būsi Saūda Arābijā uz Dakāras sacīkstēm, kas būs īpašs izaicinājums cilvēkiem,” norādīja Tifānija Isnāra (Tiphanie Isnard), The Dacia Sandriders komandas vadītāja. “Tomēr nevar skriet, pirms esi iemācījies staigāt, tādēļ esam pieteikušies 2024. gada FIA Pasaules rallijreida čempionāta beidzamajam posmam, lai gūtu vairāk prakses un pārliecinātos par visu, ko esam apguvuši un pilnveidojuši testēšanas laikā.

Pēc piecām pabeigtām testu sesijām šīs būs mūsu pirmās sacīkstes, un mēs esam gatavi šim ģenerālmēģinājumam reālajā dzīvē, pirms dodamies misijā iekarot Dakāru.

Lai nonāktu šajā punktā, bija jāpieliek daudz pūļu un smaga darba. Visu mūsu komandas dalībnieku nodošanās bija pārsteidzoša – es patiesi lepojos par katru no viņiem, par to, ko viņi ir paveikuši.”

2022. gadā FIA Pasaules rallijreida čempionāta dibinātās Rallye du Maroc ir izšķirošas sacīkstes otrajai sezonai 2024. gadā. 6. oktobrī viss sāksies ar priekšsacīkstēm Marākešā uz Rietumiem no Marokas un 11. oktobrī noslēgsies Mengubā Buarfā valsts ziemeļaustrumos – šīs sacīkstes ir vienas vienīgas smilšu kāpas, akmeņaini klajumi, rupjas grants posmi un cepinošs karstums. No kopējās distances 2468 kilometriem 1512 kilometri jābrauc uz laiku – tas parāda gaidāmā The Dacia Sandriders komandas izaicinājuma intensitāti.

SVARĪGĀKIE CITĀTI

NASERS AL-ATIJA (KATARA), THE DACIA SANDRIDERS PILOTS

“Rallye du Maroc ir ne vien ļoti nozīmīgs posms čempionātā, bet arī ļoti svarīgs komandām, jo visi ierodas gatavoties Dakārai. Pašlaik esam šī čempionāta līderi,

Manuprāt, mums jābūt gudriem, jāiztiek ar labu ātrumu un bez trakulībām, jo Sandrider ir jauns automobilis un mums jāmēģina strādāt no dienas uz dienu. Es ceru izcīnīt šo titulu un kļūt par pasaules čempionu – man tas patiktu, un arī manam stūrmanim Eduāram.”

KRISTĪNA GUTJERESA (SPĀNIJA), THE DACIA SANDRIDERS PILOTE

“Šīs būs mūsu pirmās sacīkstes ar Sandrider pēc daudzkārtējiem testa braucieniem, un es esmu lielā sajūsmā. Šīs būs arī manas pirmās sacīkstes jaunā kategorijā, jo esmu pakāpusies no Challenger uz Ultimate klasi. Gaidāmas daudzas jaunas lietas, jo šis ir jauns automobilis, jauna kategorija un jauna komanda, tomēr es jau tagad starp The Dacia Sandriders jūtos ļoti labi un ceru, ka varēsim Rallye du Maroc apstiprināt, ka testos ir paveikts labs darbs. Es jūtu zināmu spriedzi, tomēr tas ir pozitīvs stress, kas liek parādīt labāko, uz ko esi spējīgs. Protams, šīs sacīkstes būs gatavošanās Dakārai, tomēr es ceru, ka mēs sasniegsim labu rezultātu un gūsim prieku.”

SEBASTJĒNS LĒBS (FRANCIJA), THE DACIA SANDRIDERS PILOTS

“Pēc smagā darba testēšanas posmā, varam beidzot pārbaudīt sevi salīdzinājumā ar konkurentiem un redzēt, kādi esam veiktspējas ziņā. Protams, mums arī sākas jauns piedzīvojums ar šo lielisko komandu. Tā būs pilna mēroga pārbaude, varētu teikt, ģenerālmēģinājums, līdz ar to mērķis pāri visam ir redzēt, ka viss ir savās vietās un darbojas, kā nākas. Ja tā nav, šī ir iespēja noskaidrot problēmas un atrisināt tās vēl pirms Dakāras. Taču, ja varam panākt labu rezultātu – tas būtu vēl labāk!”

DAKĀRA NAV VIENĪGĀ LIETA, UZ KO MAROKĀ KONCENTRĒSIES THE DACIA SANDRIDERS

Kaut arī The Dacia Sandriders komanda Rallye du Maroc gatavosies Dakārai, Nasers Al-Atija šo notikumu aizsāks ar cīņu par kopumā sesto titulu FIA Pasaules rallijreida čempionātā pēc šīs disciplīnas pārdēvēšanas 2022. gadā. Pēc četriem raundiem sacenšoties ar citām komandām Al-Atija un stūrmanis Eduārs Bulanžers pārspēj savus čempionāta sasniegumus attiecīgi par 25 un 20 punktiem.

THE DACIA SANDRIDERS RALLYE DU MAROC SARAKSTĀ

#200: Nasers Al-Atija (Nasser Al-Attiyah) (QAT) / Eduārs Bulanžers (Edouard Boulanger) (FRA)

#212: Kristīna Gutjeresa (Cristina Gutiérrez) (ESP) / Pablo Moreno (Pablo Moreno) (ESP)

#219: Sebastjēns Lēbs (Sébastien Loeb) (FRA) / Fabiēns Lurkjē (Fabian Lurquin) (BEL)

RALLYE DU MAROC – LIELIE SKAITĻI

1512: No Rallye du Maroc kopējās distances 2468 kilometru garumā 1512 kilometri – sadalīti piecos posmos – jābrauc uz laiku.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pasaules pirmizrāde elektroauto Škoda Elroq Prāgā! No 33 000 eur, no 380 km distance (+ VIDEO) 12

iAutolv ir klāt pilnīgi jaunā Škoda Elroq elektriskās piedziņas krosovera prezentācijā. Lasīt vairāk

 

No šodienas Rīgā daudz jaunu maksas autostāvvietu (+ VIDEO) 24

Rīgā ieviestas jaunas maksas autostāvvietas vairākos ielu posmos, kur ir liels pieprasījums pēc iespējas novietot transportlīdzekli. Tās izveidotas, lai mazinātu automašīnu stāvēšanu ielu malās, jo iepriekšējā kārtība radījusi neērtības gan tuvāko māju iedzīvotājiem, gan citiem šoferiem. Izmaiņas lielākoties skārušas galvaspilsētas centru. Lasīt vairāk

 

Divi "dala ceļu", citiem problēmas - bīstama situācija uz A4 autoceļa Polijā (+ VIDEO) 30

Video autors uzskata, ka "sižets aizsākās" brīdī, kad Opel vadītājs nobloķēja Cupra vadītāju. Pēdējais nolēma atdarīt, izbrauca Corsa priekšā un nobremzēja, liekot vadītājam izmanevrēt uz otru joslu - tieši Land Rover priekšā. Lasīt vairāk

 

Stūrēšana pretēji pagrieziena virzienam - obligāta! (+ VIDEO) 13

Ņemot vērā, ka šāds manevrs nereti jāizpilda arī lielā ātrumā, būtu interesanti uzzināt, cik ilgi trenējas šie puiši un, kā pēc tam izdodas braukšana ar pašu personīgo auto. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti