Toyota atliek elektriskā krosovera projektu ASV tirgum

 

Foto: Toyota

iAuto | 5.oktobris 2024 13:12

Ņemot vērā pircēju intereses samazināšanos par elektriskās piedziņas transportlīdzekļiem, Toyota vismaz par gadu atlikusi septiņvietīgā krosovera ražošanu ASV tirgum.

Japānas autoražotājs plānoja sākt ražošanu 2025. gadā, taču tagad termiņi pārbīdīti līdz 2026. gada vasarai. Par to raksta izdevums Nikkei Asia, piebilstot, ka Toyota neatsakās no šī projekta pavisam, vien pārceļ ražošanas sākumu līdz brīdim, kad tirgū būs samanāma pircēju attieksmes maiņa. Tiesa, šī krosovera tehniskais dvīnis Lexus veidolā, ko sākotnēji no 2030. gada arī plānoja ražot ASV, visticamāk tomēr tiks ievests no Japānas.

Šī gada pavasarī Toyota paziņoja par plāniem attiecībā uz jaunu elektriskās piedziņas krosoveru ASV tirgum. Šim nolūkam Toyota lielākajā rūpnīcā Kentuki štatā japāņi ieguldīja 1,3 miljardus dolāru, taču ar investīciju atpelnīšu nāksies pagaidīt, jo pieprasījums pēc elektromobiļiem krītas.

Šādas tendences vērojamas arī globālajā tirgū, tādēļ Toyota ir samazinājusi elektromobiļu ražošanas plānu 2026. gadam no 1,5 miljoniem līdz 1 miljonam eksemplāru.

Tirgum atdziestot, arvien vairāk autoražotāju atliek pilnīgu pāreju uz elektriskajiem transportlīdzekļiem un jaunu zaļo modeļu izlaišanu. Neskaitot Toyota, ar līdzīgiem paziņojumiem nācis klajā arī Mercedes-Benz, Volvo, Bentley un Ford.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kad ceļu nogriež kolēģis (+ VIDEO) 1

Kravinieka šoferis Kanādā sastopas ar bīstamu rīcību no kolēģa puses. Lasīt vairāk

 

Vēlreiz mēģinās panākt sodīšanu par minimālu atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu 35

Saeimas "Progresīvo" frakcija atkārtoti iesniegusi priekšlikumus grozījumiem Ceļu satiksmes likumā, kas paredz noteikt naudas sodu par ātruma pārsniegšanu no sešiem līdz desmit kilometriem stundā (km/h), par ko pašlaik paredzēts tikai brīdinājums. Lasīt vairāk

 

Ķīnas mūris kļūst biezāks. GWM turpina ar lieljaudas krosoveru (+ VIDEO) 1

Great Wall Motor (GWM) Ora jeb Ora ir vispārdotākais jaunais elektromobilis Latvijā. Tagad kārta ir GWM saimes flagmanim, ko sauc WEY 05. Tas ir premium lādējamā hibrīda krosovers. Lasīt vairāk

 

50 Volkswagen Golf GTI Dienvidāfrikas policistiem (+ FOTO) 3

Dienvidāfrikas pilsētas Durbanas Metro Police Service (DMPD) dienests ticis pie pieciem desmitiem pilnīgu jaunu Golf GTI automašīnu, kas papildinās likumsargu autoparku. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti