Līdz 5,61 m garš un 446 Zs jaudīgs - Ford parāda jauno Expedition (+ FOTO)

 

Foto: Ford

iAuto | 7.oktobris 2024 14:16

Ford iepazīstinājis ar krosovera Expedition jaunākās paaudzes modeli, kas nebeidz pārsteigt ar saviem izmēriem un jaudu.

Jaunākais Ford Expedition paliek uzticīgs savām vērtībām un arī savā piektajā paaudzē piedāvā apjomīgu telpu, pateicoties 5,33 m (standarta modelis) un 5,61 m (pagarinātais Max) garumam un 3,11 m (3,30 m) riteņu garenbāzei. Neatpaliks arī citi parametri – pilnapjoma SUV ir 2,03 m plats un 1,98 m augsts, spēj vilkt līdz pat 4,35 tonnas smagu piekabi, bet motora jauda sasniedz 446 Zs un 691 Nm High Output versijā modelim Tremor.

Jau minēts, ka Expedition standarta versija ir 5,33 m gara, bet motortelpā  Active, King Ranch un Platinum versijām atrodas 3,5 litru EcoBoost sešcilindru motors ar 405 Zs (651 Nm) jaudu,kamēr Tremor versijai iebūvēts 446 Zs variants, ko par piemaksu var pasūtīt arī Platinum komplektācijas pircēji. Visās versijās spēka agregāta sadarbības partneris ir 10 pakāpju automātiskā pārnesumkārba.

Salonā ar trīs sēdekļu rindām 24 collu platekrāns tuvāk vējstiklam un 13,2 collu skārienekrāns priekšējā paneļa centrā, elektriski par 20 cm pārbīdāma viduskonsole, aizmugurējie sēdekļi, kas salokās 40/20/40, atvieglojot garu priekšmetu pārvadāšanu.

Jaunā Expedition var izplatīt internetu 10 ierīcēs, atbalsta Google kartes, spēļu kontrollerus un ļauj lejupielādēt aplikācijas no Google Play veikala. Opciju sarakstā ir pat planšetdatoru turētāji, kas piestiprināti pie priekšējo sēdekļu galvas balstiem. SUV ir pieejama arī zonēta ārējā apgaismojuma sistēma un dubultā bagāžas nodalījuma durvis, līdzīgi kā Lincoln Navigator. Tā salokāmā daļa var izturēt līdz pat 227 kilogramu smagumu un kombinācijā ar Cargo Tailgate Manager komplektu pārveido bagāžnieku par kaut ko līdzīgu piknika galdiņam ko izmantot maltītes ieturēšanai brīvā dabā.

Vēl drošāk, ja izbraukumā dosieties ar versiju Tremor, kas piedāvā 270 mm klīrensu, 33 collu General Grabber bezceļu riepas, apakšdaļas aizsardzību degvielas tvertnei, sadales kārbai un priekšējai asij, sānu kāpšļus, Rock Crawl režīmu un elektronisko aizmugurējās ass ierobežotas slīdes diferenciāli.

2025. gada Expedition pieejama jaunākā BlueCruise automatizētā braukšanas palīgsistēma, kas cita starpā prot patstāvīgi veikt joslu maiņu.

Ford Expedition ir paredzēts tikai Ziemeļamerikas tirgum, kur tā cena sākas no atzīmes 61 700 dolāru (aptuveni 56 000 eiro). Pasūtījumu grāmata jau atvērta, piegādes klientiem no 2025. gada pavasara.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā tad tā? Ceļa remontu laikā Čehijā pagaidu zīmes 100 un 80 km/h, kamēr Latvijā uz 3 joslām 50 km/h (+ VIDEO) 41

Čehijā autovadītājiem nav jāizjūt neērtības garus kilometrus veicot ar ātrumu 50 km/h, kā tas būtu Latvijā - iAutolv novēro, ka Čehijā būvdarbu vietās ātruma ierobežojums ir 100 km/h un 80 km/h. Lasīt vairāk

 

Pārdošanā trīsasu Porsche pikaps par 100 000 eiro (+ VIDEO) 4

Neparastais transportlīdzeklis tiek piedāvāts platformā Kickdown. Lasīt vairāk

 

No 46 600 eiro - Peugeot 408 tagad arī pilnībā elektrisks (+ FOTO) 1

Peugeot pabeidzis savu 408 saimes komplektēšanu 2022. gadā ieviestajam uzlādējamā hibrīda modelim 408 Plug-In Hybrid 225 pievienojot pilnībā elektrisko E-408. Lasīt vairāk

 

Atceļ kravas automobiļu astoņu nedēļu atgriešanās noteikumu 3

Eiropas Savienības Tiesa piektdien nolēma atcelt Mobilitātes pakotnē noteikto prasību, kas uzliek par pienākumu kravas transportlīdzekļiem ik pēc astoņām nedēļām atgriezties transportlīdzekļu reģistrācijas valstī, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti