Škoda nodemonstrē Enyaq rallija modeli (+ FOTO)

 

Foto: Škoda

iAuto | 11.oktobris 2024 12:40

Elektriskais krosovers izmēģina spēkus rallijā, tiesa gan – projektam ir tikai koncepta statuss.

Škoda Motorsport uz elektriskā krosovera Enyaq Coupe vRS bāzes radījusi rallija automašīnu Enyaq RS Race, plānojot dažus no koncepta risinājumiem izmantot turpmākajos modeļos. Lielu uzsvaru konstruktori likuši uz jauno biokompozītmateriālu, kas izstrādāts sadarbībā ar Šveices Bcomp.

Bamperi, spārni, jumts (parastajam Enyaq ir panorāmas jumts), gaisa ieplūdes atveres un aizmugurējais spārns ir izgatavoti no linšķiedras materiāla un to var atrast arī salonā. Pavisam no šī vieglā un pārstrādājamā materiāli izgatavotas 16 detaļas, kas kopā ar rallija auto lieko detaļu izņemšanu no salona, devis 316 kilogramu samazinājumu salīdzinājumā ar standarta modeli.

Enyaq RS Race koncepts ir par 72 milimetriem zemāks nekā standarta krosovers. Virsbūve priekšpusē paplašināta par 70 milimetriem, aizmugurē par 116. Apakšdaļa klāta ar aizsargplāksnēm, un aerodinamika veidota tā, lai līdz minimumam samazinātu turbulenci arkās, uzlabotu gaisa plūsmu uz radiatoriem un palielinātu piespiedējspēku.

Vairākas detaļas aizgūtas no Škoda Fabia RS Rally2 - Atech kausveida sporta sēdekļi ar sešpunktu drošības jostām, putu durvju pildvielas un automātiskā ugunsdzēšanas sistēma. Komplektā bremzes ar oglekļa keramikas elementiem, desmit virzuļu suportiem uz priekšējās ass un četru virzuļu suportiem aizmugurē, kam jāpieskaita modernizēta piekare stūres iekārta.

Piedziņas sistēma neatšķiras no sērijveida automobiļa – tie ir divi elektromotori ar kopējo jaudu 340 Zs. Pateicoties vieglākai konstrukcijai, rallija koncepts 100 km/h sasniedz 5,0 sekundēs (parastais Enyaq Coupe RS – 5,5), bet maksimālais ātrums ir tie paši 180 kilometri stundā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Škoda nodemonstrē Enyaq rallija modeli (+ FOTO)

Elektriskais krosovers izmēģina spēkus rallijā, tiesa gan – projektam ir tikai koncepta statuss. Lasīt vairāk

 

Kas būtu jāzina, ja tagad plāno iet tehnisko apskati savam auto? (+ VIDEO) 19

iAutolv informē, ka pie tehniskās apskates punktiem veidojas rindas, jo autoīpašnieki cenšas iziet skati vēl šogad - pirms jauno nosacījumu stāšanās spēkā. Kā ir jūsu pusē? Lasīt vairāk

 

VW Golf R Line, Golf Variant vai Golf GTI. Kuru ņemt ? (+ VIDEO) 8

Volkswagen Golf ir kompaktklases un Rietumeiropas autotirgus klasika. Lai gan mūsdienās to izkonkurē kompaktie krosoveri, par Golf aizmirst nedrīkstam, tāpēc TV Autoziņās tiek apskatīts Volkswagen modernizētais modelis. Lasīt vairāk

 

Krievijā motociklists taranē ekskavatoru (+ VIDEO) 14

Grūti izskaidrojamais motociklista manevrs noticis netālu no Rjazaņas. "Kaskadieris" smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti