GAC Aion V – Eiropas pirmizrāde Parīzē; Ķīnā no17 000 eiro, cik pie mums? (+ FOTO) 2

 

Foto: GAC

iAuto | 15.oktobris 2024 4:35

Līdz 750 km sniedzamība, dāsns aprīkojums, mazs patēriņš – 4,60 m garais ķīniešu krosovers paredzēts globālajam tirgum. Ķīnā tā cena sākas no atzīmes 17 000 eiro, bet pie mums?

Pie brīnumiem no Ķīnas acīmredzot jāsāk pierast. GAC Aion V ir kārtējais elektriskās piedziņas modelis, kam Eiropas ražotājiem būs ko grūti likt pretī, ja neskaita augstākus muitas nodokļus.

No tehniskā apraksta redzam, ka GAC Aion V ir 4,60 m garš, atkarībā no varianta spēs nobraukt līdz 750 kilometriem, patērējot 12,8 kWh uz 100 km un atbalstot uzlādi ar 170 kW, 15 minūtēs var papildināt krājumus 370 kilometriem.

Šādu uzlādes ātrumu panāk ar 400V tehnoloģiju, taču drīzumā tiek solīta arī 800V platforma.

GAC Aion V bāzes modelim būs 62 kWh baterija, kas ļaus veikt līdz 520 km, salons ar 14,6 collu skārienekrānu (bez fiziskām pogām) funkciju pārvaldei, atkarībā no versijas elektriski regulējami, ventilējami un ar masāžas funkciju apveltīti priekšējie sēdekļi, aizmugures sēdekļi ar atzveltnes regulēšanu un iespēju izveidot līdzenu guļamvietu, panorāmas jumts, viedtālruņa uzlāde, audio sistēma ar deviņiem skaļruņiem, elektriski verams bagāžnieka vāks, iestrādāti galdiņi priekšējo sēdekļu atzveltnēs.

Braukšanas programmas ir trīs: ekonomiska, sports un komforts, rekuperācijas līmeņi tikpat.

Ķīnā GAC Aion V pirmizrāde tika aizvadīta vasarā, pašmāju tirgū šāds krosovers maksā pārvēršot no juaņām 17 000 – 24 000 eiro.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
BMW 15.oktobris 2024 8:52
1 1 Atbildēt

Tā mašīna ar visu akumulatoru maksā lētāk, kā 30kwh akumulators priekš saules baterijām!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Leapmotor B10 un C16 piedzīvo pirmizrādi Parīzes autoizstādē (+ FOTO) 7

Parīzes autoizstādē pirmizrādi piedzīvojuši Leapmotor C16 un B10 - divi jaunumi, ko Ķīnas uzņēmums virza sadarbībā ar autobūves koncernu Stellantis. Lasīt vairāk

 

GAC Aion V – Eiropas pirmizrāde Parīzē; Ķīnā no17 000 eiro, cik pie mums? (+ FOTO) 2

Līdz 750 km sniedzamība, dāsns aprīkojums, mazs patēriņš – 4,60 m garais ķīniešu krosovers paredzēts globālajam tirgum. Ķīnā tā cena sākas no atzīmes 17 000 eiro, bet pie mums? Lasīt vairāk

 

Piedošanas nebūs - puiši ar Audi vajā vadītāju, kas viņiem patraucēja (+ VIDEO) 10

Puiši, kas ar Audi pa kreiso malējo joslu aiztraucas milzu ātrumā, spiesti strauji bremzēt, izbraucot zaļajā zonā, jo viņiem patraucē cits Audi, kas iziet uz kravinieka apsteigšanu. Tālākajā vainīgais tiek vajāts, apstādinot visas maģistrāles kustību. Lasīt vairāk

 

Elektrisko Mercedes noiets ASV krītas; zaļie plāni jāpārskata 7

Vācijas autobūves uzņēmums Mercedes-Benz spiests atzīt, ka elektriskās saimes transportlīdzekļu noiets ASV tirgū krities trešo ceturksni pēc kārtas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti