Krievu blogeris izjauc Lada Granta un “pastāsta, kā ir”

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 21.oktobris 2024 10:56

Krievu interneta zvaigzne Iļja Sviridovs no Club Service izjaucis jaunu Lada Granta un salīdzinājis to ārzemju automašīnu.

Blogeris izkomplektējis Lada Granta dārgāko versiju, kas aprīkota ar japāņu Jatco automātisko pārnesumkārbu un papildu ekstrām. Šāda automašīna maksā 1,364 miljonus rubļu (aptuveni 13 300 eiro) pamata versijā, bet kopā ar papildu izvēlēm, kā šajā gadījumā – 1,5 miljonus rubļu (aptuveni 15 000 eiro).

Pirmais, ko pamanīja blogeris -  nestandarta vadi durvīs. Izrādās, ka AvtoVAZ diezgan daudzas detaļas, piemēram, vadus un slēdžus signalizācijai nemaz neinstalē, tādēļ tirgotāji problēmu atrisina ar “kolhoza tūninga” paņēmieniem. Inomarkām šāds tūnings nav nepieciešams.

Vēl viena problēma ir slikta un visai pieticīga rūpnīcas skaņas izolācija, kuras materiālu emuāra autors salīdzinājis ar vecmāmiņas džemperi.

Vēl viens būtisks Lada Granta trūkums ir šķērsvirziena pastiprinājuma trūkums aizmugurē - liftbeka riteņu arkas nav papildus savienotas, kas var būt bīstami sānu triecienā. Importētajos modeļos parasti ir divi šķērsvirziena pastiprinājumi.

Neparastāko  tehnisko risinājumu skaitā ķīniešu drošības jostas, mehānisko stiklu pacēlāju uzlikas no astoņdesmitajiem gadiem,  dzinēja nodalījuma siltināšana ar pusgadsimtu veciem paklājiņiem.

Tomēr ir arī priekšrocības: Lada Granta ir atgriezušies priekšējie drošības spilveni, durvju nišās, kaut arī plāns, tomēr rūpnīcas pretkorozijas aizsardzības slānis, oriģinālā elektroinstalācija ir izgatavota diezgan rūpīgi, bet virsbūve ir rūpīgi nosegta ar vibroizolācijas slāni vietās, kur korpuss var rezonēt.

Nobeigumā autors secina, ka pusotrs miljons rubļu par liftbeku ar 80. gadu beigu ātrumkārbu un 16 vārstu dzinēju ir pārāk daudz maksāts.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Traģēdija Vācijā: jaunieši bez tiesībām izraisa smagu avāriju (+ FOTO) 7

Viens cilvēks gājis bojā, divi smagi ievainoti – tāds ir iznākums avārijai netālu no Vācijas pilsētas Bretenas, ko izraisīja divi jaunieši, kas pie stūres bija sēdušies bez vadītāja apliecības. Lasīt vairāk

 

Vecrīga kļuvusi par elektroauto bezmaksas stāvlaukumu (+ VIDEO) 7

Braukšana pa sabiedriskā transporta joslām un bezmaksas stāvvietas Rīgas centrā ir dažas no priekšrocībām, kas vismaz daļai jaunu auto pircēju liek izšķirties par labu elektroauto, kas joprojām ir dārgāki par benzīna un dīzeļa spēkratiem. Lasīt vairāk

 

Nissan Murano sasniedzis ceturto paaudzi (+ FOTO) 2

No jaunākajām vēsmām japāņu krosovers bija izvairījies 10 gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Mazauto izslīd uz rudenīgās šosejas (+ VIDEO) 21

Video autors vērš uzmanību uz to, ka rudens apstākļos riepu faktoram ir arvien lielāka nozīme. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti