Cenas jānotur - OPEC+ vienojas par naftas ieguves apmēra samazinājumu nākamgad 13

 
Nozare.lv | 5.jūnijs 2023 10:05

Naftas ieguvējvalstu alianse OPEC+ svētdien sanāksmē Vīnē nolūkā nepieļaut naftas cenu kritumu vienojās 2024.gadā samazināt naftas ieguves apmēra mērķrādītāju vēl par 1,4 miljoniem barelu dienā.

Tomēr ne visas valstis reāli samazinās ieguves apmēru. OPEC+ samazināja naftas ieguves mērķrādītājus Krievijai, Nigērijai un Angolai, lai tie atbilstu pašreizējam līmenim.

Apvienotie Arābu Emirāti un Meksika ieguves līmeni varēs palielināt.

Savukārt Saūda Arābija paziņoja, ka šogad jūlijā samazinās ieguves apmēru par vienu miljonu barelu dienā un vajadzības gadījumā šo ieguves apmēra samazinājumu var pagarināt. Līdz ar to Saūda Arābija jūlijā iegūs deviņus miljonus barelu naftas dienā.

2022.gada oktobrī OPEC+ vienojās līdz 2023.gada beigām naftas ieguvi samazināt par diviem miljoniem barelu dienā, bet šogad aprīlī vienojās no maija līdz gada beigām samazināt ieguves apmēru vēl par 1,66 miljoniem barelu dienā.

Sanāksmē svētdien tika nolemts šo samazinājumu par 3,66 miljoniem barelu dienā saglabāt spēkā arī 2024.gadā.

Formātā OPEC+ ietilpst 13 Naftas eksportētājvalstu organizācijas (OPEC) valstis un vēl 10 naftas ieguvējvalstis, to vidū Azerbaidžāna, Kazahstāna, Krievija, Malaizija un Meksika. OPEC+ globālā tirgus daļa ir 40%.

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ābols 5.jūnijs 2023 13:02
2 0 Atbildēt

Bet mūsejiem jau vienalga, rudenī atkal sāks celt cenas, jo..... (kā tauta, esam pārak nīkulīgi lai iebilstu un kā tādi paklausīgi klēpju sunīši, turpinam liet jo negribas izkāpt no komforta zonas, pat arī ja cena būs pāri 2€/l)

Piemeram lietuvas nestē ar visu to ka nodoklis ir pie degvielas, cena ap 1.25€/L jau vairākas nedēļas turas +/- 5c (un vēl mīnus nestes atlaides), pie mums ar visām īpašajām brīvdienu atlaidēm kuras var dabūt tikai pie konkrēta nosacījuma ir tāda cena, bet darba dienās standarta cena ir ap 1.35.... 😉 Un 'viņi' turpina labi pelnīt no labajiem latvju klēpju sunīšiem!

Sliks 5.jūnijs 2023 20:05
2 0 Atbildēt

2019 bmw 540i stage2+

Eco režīmā šoseja ~6l uz 100km, pilsēta ~8.5 uz 100km. Pašmasa 1.7t.

Un tas ir lietojams auto nevis kaut kāda parodija…

Miks 5.jūnijs 2023 10:50
1 2 Atbildēt

Interesanti, kāpēc mērs Staķis brauca "komandējumā" uz Tamperi uz čempionātu par mūsu naudu?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti