Šoferi dienā uzpilda 30 tūkstošus litrus degvielu un norēķinās, izmantojot auto numura zīmi 8

 
TET | 5.jūnijs 2023 16:09

Kopš aprīļa vidus Circle K degvielas uzpildes stacijās (DUS) iespējams norēķināties par degvielu, izmantojot automašīnas numura zīmes atpazīšanas lietotni “Easy Fuel”.

Tehnoloģiskais risinājums, kas ļāva īstenot šāda mēroga projektu, ieviests sadarbībā ar Tet meitas uzņēmumu Citrus Solutions. Jau pašlaik 83 Latvijā esošajās DUS apmaksas iespēju “maksā ar auto numura zīmi” katru dienu izmanto aptuveni 5% klientu, vidēji savos auto iepildot 30 tūkstošus litru dienā, kas ir viena pilna degvielas vedēja apjoms.  

Šis risinājums ļauj degvielas apmaksas procesu veikt pilnībā automātiski. Circle K DUS esošās kameras, kuru uzstādīšanu nodrošināja uzņēmums Citrus Solutions, nolasa klienta auto numura zīmi, sistēma apstiprina maksājumu, aktivizē sūkni un, kad klients pabeidz degvielas uzpildi, no bankas kartes tiek iekasēta maksa par degvielu.  

“Klienti ļoti augstu vērtē šo pakalpojumu – interese un Easy Fuel izmantošanas biežums ir būtiski lielāks nekā sākotnēji plānojām. Galvenie iemesli, kuru dēļ klienti gan visbiežāk vilcinās izmantot pakalpojumu, ir bailes par lietotnes drošību, kā arī nepareizi iestatīti uzstādījumi viedtālrunī, kas ne vienmēr nosaka telefona īpašnieka atrašanās vietu. Strādājam pie tā, lai izglītotu savus klientus un iedrošinātu lietotni izmantot, jo par tās drošību uztraukumam nav pamata,” stāsta Circle K Latvia degvielas kategorijas vadītājs Gatis Titovs.  

“Daudzās jomās esam pirmie, kas ievieš jaunas, līdz šim Latvijā vēl neiepazītas tehnoloģijas un risinājumus, kas iedzīvotājiem padara ērtāku ikdienu. Šajā reizē esam gandarīti, ka Citrus Solutions kolēģi ierobežotā un intensīvā laika posmā īstenoja iecerēto. Sava veida izaicinājums bija reģionos esošās degvielas uzpildes stacijas, jo bija būtiski tehnoloģiju uzstādīšanas vietā būt gataviem pielāgoties situācijai un operatīvi pieņemt tehniskus lēmumus. Ir iepriecinoši redzēt, ka risinājums aktīvi tiek izmantots un padara vienkāršāku darbu staciju darbiniekiem un ērtāku degvielas uzpildīšanās procesu autobraucējiem,” uzsver Uldis Tatarčuks, Tet valdes priekšsēdētājs.  

Citrus Solutions nodrošināja Latvijā esošajās 83 Circle K DUS atbilstošu aprīkojumu un videokameras, lai īstenotu numura nolasīšanas funkciju. Tehnoloģiski katrā DUS ir īpaša darba stacija, kas saņem un apstrādā video plūsmu no ierakstu iekārtas un kamerām. Savukārt kamerām ir norādīts konkrēts lauks no kopējā attēla, ko tā redz, kurā ir nepieciešams atrast automašīnas numuru, lai sistēma saprastu, ka pie konkrētā sūkņa ir tieši konkrētais auto, nevis kāds blakus stāvošs transporta līdzeklis. Kad numurs no šī attēla ir iegūts, tas ar programmu darba stacijā tiek apstrādāts un salīdzināts ar “Easy Fuel” lietotnē norādītājiem datiem, un darījums tiek veikts pēc apstiprinājuma šajā lietotnē. 

Kā darbojas Circle K "Easy Fuel"  

Klientiem ir jāreģistrē automašīnas numura zīme lietotnē “Easy Fuel” un jāpievieno bankas karte. Kopš iespēja ir parādījusies, lietotni lejupielādējuši jau aptuveni 15 000 lietotāju. Kad auto ir reģistrēts lietotnē, DUS var sākt degvielas uzpildi. Teritorijā esošās kameras nolasa automašīnas numura zīmi, sistēma apstiprina maksājumu, aktivizē sūkni un, kad klients ir pabeidzis degvielas uzpildi, no bankas kartes tiek iekasēta maksa par degvielu. 

 
Visi komentāri
 
Gklavs 5.jūnijs 2023 19:58
2 0 Atbildēt

Jelgavā tā aplikācija macēja naudu noņemt un pateikt, ka kaut kas nestrādā. Un nekāda labuma no tā nebija

Po 5.jūnijs 2023 20:40
2 1 Atbildēt

Nu, pankūka!

Tagad nāksies kniedēt numurzīmes klāt pie bleķiem...

Savukārt nestē bieži čakarējas pat maksāšana caur aplikāciju. Citreiz nākas pat braukt prom, jo izveidojas rinda.

Juris 5.jūnijs 2023 21:54
0 0 Atbildēt

Taisnība,bet tas ir visās valstīs kopā kur strādā Cirkle-K😂

Raivis 6.jūnijs 2023 6:29
1 1 Atbildēt

Lietuvā 10 centu atlaide par litru ar aplikāciju

m 6.jūnijs 2023 9:55
1 0 Atbildēt

Jau kādas 10x esmu mēģinājis to aplikāciju, nekas nesanāk. Nedetektē numura zīmi un viss.

Latvietis 6.jūnijs 2023 19:22
1 0 Atbildēt

Pie bērnu slimnīcas iebraucamajiem vārtiem Vienības gatvē uzlikta pat pamācība : notīriet numurzīmi, ja vēlaties lai to nolasa automātiski.

Neste 10.jūnijs 2023 23:10
0 0 Atbildēt

Nepakļaujaties tehnoloģijām - kasierēm arī ir vajadzīgs darbs!

Jobo 14.jūnijs 2023 16:18
0 0 Atbildēt

Jo vairāk visādu aplikāciju, jo īsāks mūžš telefonam. Vairāk piemēslota daba ar nepārstradatiem telefoniem.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti