"Latvijas naftas" apgrozījums pērn pieaudzis par 54% 2

 
Nozare.lv | 7.septembris 2023 10:26

Degvielas tirgotāja SIA "East West Transit", kas strādā ar preču zīmi "Latvijas nafta", apgrozījums pagājušajā gadā bija 128,791 miljons eiro, kas ir par 54% vairāk nekā gadu iepriekš, taču kompānijas zaudējumi pieauga par 9,7% un sasniedza 698 519 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Gada pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka apgrozījuma palielinājuma pamatā ir izmaiņas degvielas produktu cenās, kā arī jaunu tirgu iegūšana, piegādājot degvielu komersantiem Ukrainā.

Kompānijas vadība norāda, ka 2022.gads turpinājās ar Covid-19 pandēmijas ietekmi, tāpēc uzņēmums pārstrukturēja debitoru uzraudzības procesus un piegādes noteikumus nolūkā izvairīties no zaudēto debitoru riska. Savukārt Krievijas militārais iebrukums Ukrainā radīja strauju degvielas cenu kāpumu un piegādes ķēžu izmaiņas.

Kopumā uzņēmuma vadība "East West Transit" finansiālo stāvokli vērtē kā stabilu. 2022.gadā turpināta sadarbība ar AS "Latvijas nafta", SIA "Baltijas degviela" un SIA "Baltijas nafta", apsaimniekojot tās aktīvus atbilstoši iepriekšējos periodos noslēgtajiem nomas līgumiem.

Attiecībā uz nākotni uzņēmums plāno attīstīt un modernizēt degvielas uzpildes staciju tīklu, uzlabot klientu servisa līmeni, optimizēt saimnieciskās izmaksas, uzlabot kredītpolitiku un citus pasākumus.

2021.gadā "East West Transit" apgrozījums bija 83,634 miljoni eiro un zaudējumi - 636 962 eiro.

Uzņēmums reģistrēts 1996.gadā, un tā pamatkapitāls ir 3,261 miljons eiro. "East West Transit" kapitālā 88% pieder Ivo Vasiļevskim, bet 12% - Ringoldam Mencenam.

Jau vēstīts, ka Igaunijas kapitāla holdinga kompānija "Aqua Marina" 2023.gada maija vidū iesniedza Konkurences padomei (KP) apvienošanās ziņojumu par plāniem iegūt "East-West Transit" un SIA "Naples", kuras īpašnieki arī ir Vasiļevskis un Mencens, kapitāldaļas, kas ļautu tās meitasuzņēmuma - degvielas mazumtirgotāja "Kool Latvija" - lietošanā nodot 50 degvielas uzpildes staciju.

Latvijas degvielas tirgū "Aqua Marina" iegāja 2021.gada augustā, kļūstot par degvielas uzpildes staciju tīkla "Kool Latvija" vienīgo īpašnieku. 2022.gadā Igaunijas kompānija pārņēma arī "Gotika Auto" un "Metro".

"Kool Latvija" reģistrēta 2016.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,24 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" liecina. 2022.gadā "Kool Latvija" strādāja ar 25,86 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 52,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga 2,4 reizes - līdz 1,354 miljoniem eiro. 
 

 
Visi komentāri
 
Pļurkt 7.septembris 2023 17:08
0 0 Atbildēt

Jā, jā jā, un visas cenas pacēla 1,5 reizes!!!!

Vai LITROS un gabalos arī apgrozījums palielinājās????:

NU un ja patiešām palielinājās, tad par cik procentu desmitdaļām!

Ka dirš, ta dirš!

650 7.septembris 2023 17:49
1 0 Atbildēt

Vilks(Latvijā nodibinājis Firmu) un tirgo naftu, garlaikoti sēž/kasē. Piebrauc tā dēvētais Zaķītis. Labdien. Man lūdzu 200mililitru naftas. ??- nu varbūt ka tev vēl arī riepās/iepirzt?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jauni motori BMW 5. sērijas Touring un versija, kas maksās mazāk par 60 000 eiro 1

BMW papildinājis 5.sērijas Touring universāla motoru klāstu ar jaunām izvēlēm, kas pircējiem kļūs pieejamas no šī gada novembra. Lasīt vairāk

 

Skaņu signālu Audi vadītājs uztver kā vērsis sarkanu lupatu (+ VIDEO) 6

No apraksta noprotams, ka video autors ar skaņu signālu brīdina Audi vadītāju, kurš atpakaļgaitā izbrauc no pagalma. Pēdējais to uztver kā "vērsis sarkanu lupatu" un metas video autoram pakaļ. Lasīt vairāk

 

BYD piesaka 1200 Zs jaudīgo Yangwang U8 Parīzes autoizstādei (+ VIDEO) 2

Ķīnas autobūves koncerns BYD gatavojas Parīzes autoizstādei, kas durvis ver 14. oktobrī. Jaunumu skaitā arī luksuss klases apvidus auto Yangwang U8, kas pirmizrādi Ķīnā svinēja 2023. gada novembrī. Lasīt vairāk

 

Ad Rem Auto atklāj jaunu autocentru Pārdaugavā (+VIDEO) 3

Septembra vidū ar vērienīgu sarīkojumu Ulmaņa gatvē tika oficiāli atklāts Ad Rem Auto jaunais autosalons. Lai gan tehniski autocentrs funkcionē jau kopš augusta, Ad Rem Auto vadītājs Māris Īle neslēpa saviļņojumu par projekta īstenošanos. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti