Naftas cena par mazu - OPEC+ valstis vienojas par naftas ieguves apmēra samazinājumu nākamgad 8

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 1.decembris 2023 9:44

Vairākas naftas ieguvējvalstu alianses OPEC+ valstis ceturtdien paziņoja, ka nākamgad īstenos papildu ieguves apjoma samazinājumus, tādējādi cenšoties palielināt naftas cenas.

Pēc OPEC+ dalībvalstu ministru virutālās sanāksmes Saūda Arābija paziņoja, ka naftas ieguves apmēra samazinājums par vienu miljonu barelu naftas dienā, kas ir spēkā kopš jūlija sākuma, būs spēkā līdz 2024.gada martam.

Krievija pavēstīja, ka naftas eksporta apmēra samazinājums par 500 000 barelu dienā, kas līdz šim veidoja 300 000 barelu dienā, arī tiks pagarināts līdz martam.

Arī Irāka, Apvienotie Arābu Emirāti, Kuveita, Kazahstāna, Alžīrija un Omāna veiks naftas ieguves samazinājums, bet mazākā apmērā.

Taču analītiķi skaidro, ka šīs sanāksmes iznākums nav tik veiksmīgs kā cerēts, jo Saūda Arābijai naftas ieguves samazinājumam izdevies pierunāt pievienoties vien septiņas valstis, bet Āfrikas valstis nav izdevies pārliecināt.

Vienlaikus pēc sanāksmes tika paziņots, ka no nākamā gada OPEC+ aicināta pievienoties Brazīlija, kura gan norādīja, ka tai nepieciešams detalizēti izvērtēt šo uzaicinājumu.

Formātā OPEC+ ietilpst 13 Naftas eksportētājvalstu organizācijas (OPEC) valstis un vēl 10 naftas ieguvējvalstis, to vidū Azerbaidžāna, Kazahstāna, Krievija, Malaizija un Meksika. OPEC+ globālā tirgus daļa ir 40%.

 
Visi komentāri
 
BMW 1.decembris 2023 10:40
5 1 Atbildēt

Es vajadzētu attiecīgi reaģēt un paziņot, ka ES samazinās iepirkuma apjomus un pāries vairāk uz atjaunojamajiem energoresursiem.

es 1.decembris 2023 12:10
0 0 Atbildēt

Lai iegūtu un apsaimniekotu atjaunojamos energoresursus, ir vajadzīga nafta. Un pat vairāk kā tad, ja neizmanto atjaunojamos energoresursus.

BMW 1.decembris 2023 14:11
1 0 Atbildēt

Kā zināms biržā cenas lēkā pat no pieņēmumiem, ka varētu būt tā vai šā.

Krotow 3.decembris 2023 17:31
0 0 Atbildēt

ES jāpāriet uz sintētiskās degvielas razošanu un atjaunojamiem energoresursiem. OPEC savu žļurgu var iesālīt.

ZZZZ 1.decembris 2023 10:54
0 0 Atbildēt

Jā noteikti, kāds par to pasmiesies

zz-tops 1.decembris 2023 14:58
1 0 Atbildēt

Atceries, ka līdz 2022.gada februārim krievam viss, kas nāca no Ķīnas bija "gavno", bet tagad ir "kosmoss". Kādēļ tā?

650 1.decembris 2023 13:49
1 0 Atbildēt

Nupat (jau nākamdien pēc tradicionālās brīvdienu atlaides) nestē degvielas cēna nokrita apm pa 10sant/liter. Nu tagad attiecīgi (jau šo vakar) vajadzētu paaugstināt vismaz līdz iepriekšējajam lohudrošajam līmenim.

1984 2.decembris 2023 17:17
1 0 Atbildēt

Lohiem nāksies maksāt Par!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti