Dīzeļdegvielai turpmāk obligāti jāpievieno biokomponente 7% apjomā 6

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 1.aprīlis 2024 9:22

Šodien beidzas 2022.gadā valdībā noteiktais termiņš, kas paredzēja atteikties no obligātā biopiejaukuma degvielai ar mērķi mazināt degvielas cenu straujo kāpumu.

No 1.janvāra bioetanols ir obligāti jāpievieno benzīnam, bet no šodienas biokomponente 7% apjomā obligāti jāpievieno arī dīzeļdegvielai.

Jau ziņots, lai mazinātu pieaugošās degvielas cenas, no 2022.gada 1.jūlija biopiejaukuma pievienošana nebija obligāta.

Šajā periodā biodegvielas piejaukuma prasības piemērošana bija brīvprātīga, proti, degvielas mazumtirgotāji vai komersanti, kas degvielu realizē vairumtirdzniecībā, paši varēja izvēlēties piemērot vai nepiemērot biodegvielas piejaukumu.

 
Visi komentāri
 
wons 1.aprīlis 2024 15:35
5 1 Atbildēt

Tā jau, uz katru bāku dieseļa pieleju klāt 1 pudeli rapša eļļu, tā atbalstot vietējos rapša eļļas audzētājus.

BMW 3.aprīlis 2024 8:12
2 1 Atbildēt

Bio piedeva ir lielākais stulbums, ko varēja izdomāt. Izcērt mežus, lai stādītu rapsi, ko var izmantot pārtikā. Ja grib domāt zaļi, lai taisa dīzeli no kanalizācijas taukiem! Cik saprotu NESTE MY ir kaut kas līdzīgs!

Onsis 3.aprīlis 2024 8:27
2 0 Atbildēt

Veciem soļerkas klamiem būs blīves beigtas

ZZZZ 3.aprīlis 2024 8:55
0 2 Atbildēt

Veciem klamiem nekas tur nenotiks, jaunie plastmasas, pjezo utt ddegvielas sistēmas gan kirdik. Nekādu rapsi meža vietā nesēj un nedrīkst sēt. Tāpat kā mežu lauksaimniecības zemē stādīt 🙈😂

 Patreiz patīkami vērot, kā daudzās pamestās  slīkšņās, kas ar krūmiem aizaugušas, no degradētas teritorijas tiek sakoptas un pārtop saules paneļu parkos 👍

spainis 3.aprīlis 2024 9:49
1 0 Atbildēt

Sanāk tā, ka tas Biodīzelis maksā ne vairāk, kā kādi 50 centi litrā. Ja piejaukums 7% palielinās esošo cenu par 3.5 centiem, kā mums te stāsta, tad kopējā tā Biosoļķa cena nevar būt lielāka par 50 centiem. Ja viš maksātu kā nestes Biodīzelis - 3 eur/litrs, tad parastā soļķa cenai būtu jāpalielinās par kādi 25 centi.

www.delfi.lv/bizness/37264...oogle_vignette

Kurš te un kam sprauž batonus?

650 4.aprīlis 2024 16:36
0 0 Atbildēt

Nestes "ne pilienu nesaturošais" MY vairs nemaksā kādreizējos (vēl nesenos..) 2.97eur/litrā.Bet nav itin nekāda skaidrojuma un pat ne reklāmas- no kurienes un kāpēc (kā pēc) pēkšņi tā cena kļuva par apaļiem 55cent/l lētāka.

Rapša suudu piemaisīt pie vAssaras dd (prottams) ka (mums.,Lohiem..) lika pats Āfrikas Šeihs (AŠ) ;p

Interesanti ,kā ta tagd būs- vai katrs bencīntanka Kassieris šhito repša suudu pielies klāt pa tiešo/tvertnē, jebšu katrā tvertnē esošo ziemas dd atlikumu vispirms izsūknēs ārā un izlies zemē (augsnē)?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 7

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti