Naftas cenas krītas, akciju cenas mainās bez vienotas tendences 3

 

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 11.septembris 2024 14:14

Naftas cenas pasaules biržās otrdien samazinājās, Londonas biržā nokrītot zem 70 ASV dolāriem par barelu pirmoreiz kopš 2021.gada beigām, ko noteica augošas bažas par globālās ekonomikas izaugsmes palēnināšanos.

Akciju cenas pasaules biržās mainījās bez vienotas tendences, tirgu dalībniekiem izvērtējot procentlikmju samazināšanas perspektīvas ASV un Eiropā un gaidot ASV patēriņa cenu indeksa publiskošanu trešdien.

"Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā samazinājās par 3,7% līdz 69,19 dolāriem par barelu, bet WTI markas jēlnaftas cena Ņujorkas biržā saruka par 4,3%.

"PVM Oil Associates" analītiķis Tamāšs Varga sacīja, ka Naftas eksportētājvalstu organizācija (OPEC) samazina jēlnaftas pieprasījuma prognozes, bet tas nav galvenais naftas cenu krituma iemesls, jo prognožu izmaiņas ir minimālas. 

Svarīgāki iemesli ir Ķīnas ekonomikas problēmas un augoša pārliecība, ka ASV Federālā rezervju sistēma (FRS) nākamnedēļ samazinās procentlikmes tikai par 0,25%, sacīja Varga. 

"Swissquote" analītiķe Ipeka Ezkardeškaja sacīja, ka pat gaidāmās procentlikmju samazināšanas un OPEC+ lēmums atlikt ieguves apjoma palielināšanu nebija pietiekami, lai apturētu naftas cenu krišanās tendenci.

Eiropas biržās akciju cenas saruka, tirgu dalībniekiem gaidot Eiropas Centrālās bankas (ECB) procentlikmju samazināšanu šonedēļ.

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" otrdien kritās par 0,2% līdz 40 736,96 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" pieauga par 0,5% līdz 5495,52 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" palielinājās par 0,8% līdz 17 025,88 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 otrdien kritās par 0,8% līdz 8205,98 punktiem, Parīzes biržas indekss CAC 40 saruka par 0,2% līdz 7407,55 punktiem, bet Frankfurtes biržas indekss DAX samazinājās par 1,0% līdz 18 265,92 punktiem.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena otrdien kritās par 4,3% līdz 65,75 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā samazinājās par 3,7% līdz 69,19 dolāriem par barelu.

Nīderlandes biržā "Title Transfer Facility" (TTF) dabasgāzes cena otrdien kritās par 5,5% līdz 35,28 eiro par megavatstundu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru otrdien kritās no 1,1041 līdz 1,1023 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru pieauga no 1,3075 līdz 1,3083 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu samazinājās no 143,11 līdz 142,44 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu kritās no 84,42 līdz 84,25 pensiem par eiro.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
GTD2 12.septembris 2024 8:23
2 0 Atbildēt

Spekulanti

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ceļu būvnieki uzliek zīmi 50, bet paši brauc uz 70 km/h ar smago pa Rīgas Jūrmalas šoseju būvdarbu zonu (+ VIDEO) 9

iAutolv uzfilmē būvnieku transportu, kas brauc ar ātrumu 70 km/h objektā, kur paši būvnieki uzlikuši maksimālā ātruma ierobežojumu 50 km/h. Lasīt vairāk

 

Kur lai tos liek? - Zēbriges osta Beļģijā sāk pārpildīties ar elektromobiļiem 6

Zēbriges osta Beļģijā ir viens no lielākajiem loģistikas centriem Eiropā, taču arī tam ir savas robežas. Lasīt vairāk

 

Sākusies Eiropas ceļu policijas tīkla "Roadpol" akcija "Drošības dienas" (+ VIDEO) 10

“Joprojām kā ikdienā, tā arī šīs akcijas laikā visvairāk konstatēto pārkāpumu skaits ir tieši par ātruma pārkāpšanu, kas ir apmēram puse no visiem pārkāpumiem arī ikdienā,” sarunā par “Drošības dienu” akciju raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja Valsts policijas Reaģēšanas pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis. Lasīt vairāk

 

Likumsargi dažu stundu laikā aptur vairākus steidzīgus autovadītājus (+ VIDEO) 5

Aizvadītās nedēļas izskaņā, 14. septembrī, Valsts policijas Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību gan Ropažu novadā, gan Smiltenes novadā, fiksēja trīs īpaši steidzīgus autovadītājus – viens no viņiem brauca ar 177 km/h pie atļautajiem 110 km/h, taču vēl viens autovadītājs ne tikai krietni pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, bet brauca arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Minētie autovadītāji tika apturēti un saukti pie atbildības. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti