Datus studējis neesmu, bet man domāt, ka Superbs nu nekādīgi nevar būt vieglāks par Octavia I. Superbs ir lielāks un skaitās labāk nopakots.
Man vieni paziņu paziņas šitādu lietotu iepirks (nezinu gan ar kādu bīdeli un aprīkojumu) un ir ļoti apmierināti.
Ar 1.9TDI viņš būs ekonomisks un braucams, bet noteikti ne ņiprs. Tas pēdējais gan tāds subjektīvs vērtējums.
BTW Ja pērk jaunu, tad man liekas, ka tagad šie ir pieejami arī ar jauno 2.0TDI bīdeli.
Skoda Superb
Es skatos, ka LV auto tirgū ļoti maz tiek piedāvāts šis modelis. Principā tas pats Passat, tikai pagarināts. Auto review abi tika salīdzināti. Superbs tika atzīts par labāku esam. Pēc tehniskajiem datiem superbs ir vieglāks par Octavia I. Tad vajadzētu pietikt ar 1.9TDI PD 131hp dvēseli, jo ar to it kā ieskriešanās līdz simtam ir nepilnas 11 sek. Octavia I 11.8 sek. Pietiekami ņiprs un ekonomisks auto. Interesanti, kā ir ar komfortu - īpaši interese skaņas izolācija. Octavia I skaņas izolācija ir viduvēja lai neteiktu slikta. Kā ir ar piekares defektiem - vai tur mūsu ceļus. Vai kāds var padalīties pieredzē ar šo auto?