Ko var ņemties? Ziemas mums ir gana garas lai šāda tipa apsildi ieliktu, kautvai tikai dēļ tā, lai varētu savu izlepušo tirsu iesēdināt siltā mašīnā. Kādas kuram iespējas, tā arī katram ir labi, cits liek autonomo pa padsmit simtiem, cits elektrisko, cits neko. Dēļ ekstru neesamības neviens vēl nav nobeidzies, bet to esamība arī nav nekas slikts.
Es neliktu pa dārgo Webasto vai tml, iekārtu, jo 1) tas ir dārgi, ir citi kamīni kuros tā nauda smukāk deg, 2) man ir iespējas dabūt elektrību vietās, kur mašīna tiek 90% gadījumu parkota.
Atbilde no sildelementi.lv (2.0 benzīnmotoram)
Motora sildelements 240 maksā 65.47Ls, vadi līdz 220w maksā 34.91Ls.Tas būtu tāds standarta komplekts!
Ja vēlaties vēl salona pūtēju, tad tas maksā 73.31Ls,ventilatora uzstādīšanas saslēguma komplekts 46.18Ls un vadības bloks 80.44Ls.
Kopā tas viss maksātu 299.31Ls.
Elektriska apsilde
Kāds nezin vai var un kur var uzstādīt mašīnai motora sasildi uz 220V elektrību? Somijā tāds ir katram un rozete ir katrā stāvvietā, es tā padomāju, ka man nebūtu problēmu mājās un darbā rozeti ierīkot, citur kur nav gan jau kaut kā paciestu. Uz pirkstiem piemetot nevajadzētu būt paradārgam pasākumam.