Vai kāds no šī topika komentētajiem ir bijis 1 oktāvijas īpašnieks?
Visticamāk nav.
To Maģistrs: Kāpēc škodu tikai jaunu var pirkt? Jaunas detaļas maksā samērā lēti. Nafig lietotas pirkt?
Par 4x4 labumu vai sliktumu nezinu, bet auto.ru savulaik lasīju, ka 4x4 sistema arī ir no VW tapat kā visa piekare.
Manai oktaviai piekares detaljas 1:1 golf 4, audi a3, audi tt, seat leon, toledo. Atsperes atšķiras.
Ja gribi ekonomisku auto, tad tā ir laba izvēle.
Esmu nobraucis nedaudz vairāk par 50k km. Nomainīju bukses, kas maksā kapeikas, priekšējos amīšus, atbalsta gultņus, vienu stūres pirkstu, bremžu diskus un kolotkas (kopējais noskrējiens 200K, kas diezin vai ir reālais), vienu priekšējo gultni. Kopumā varbūt nedaudz pāri 250ls ieskaitot darbu pie garāžu meistara - uz servi nav obligāti jādzen, jo mašīna ļoti vienkārša.
Kā lielāko mīnusu varu minēt neadekvāti zemo klīrensu mašīnas purnam - tāda pati kaite ir arī visiem pieminētajiem auto ar šādu piekari.
Otrs liels mīnuss ir sliktā skaņas izolācija
Auto ir samērā paciets
Nedaudz grab plastmasa pie bagažnieka
Maz vietas aizmugurē sēdošo kājām.
Neko citu tādu sliktu nevaru pateikt par auto.
+ bagažnieks nemērā liels tāda izmēra auto
+man ir visas ekstras izņemot parking sensorus, koža roža, kruīzs, klimats utt.
+man 1.9TDI, iespejams čipots - pa štrāsi uz 110km kruīzā 4.5l/100km. Pilsēta ap 7 - 9l/100km spiežot grīdā.
+ detaļas maksā kapeikas.
Nākošo pirkšu jaunu un visticamāk superbu. Jaunais superbs izskatās, ka būs smukāks par passat.
Skoda ir mašīna tiem, kam nevajag neko pagarināt un tiem, kas novērtē labu ieguldītās naudas un kvalitātēs attiecību.
Protams, tas nav mersis, audi vai BMW, komfortā noteikti atpaliek, bet maciņu tik plaši vaļā vērt kā vācu trijiekam nevajadzes noteikti. Elegances vai laurin Klement Superbs varētu arī pakonkurēt komforta ziņā ar šo trijnieku.